Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

ΠΕΙΝΑΣΤΕ ΓΙΑ Ν ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΤΕ !!!

 Απειλή που απευθύνεται σε χώρες Αφρικανικές. Γιατί εντός κι επί τ' αυτά συντρέχει ήδη.. Όποιος δεν βλέπει το λαϊκό αίμα στα πεζοδρόμια είναι τυφλός.. Οσονούπω κοινωνικοί σεισμοί..Αυτούς και μόνον αυτούς τρέμει ο τοκογλύφος..

.......................

 


Βυθισμένες στα χρέη τους εμφανίζονται οι φτωχότερες χώρες του πλανήτη. Όσο κι αν κάποιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι πόροι θα ανακατευθύνονται για την αποπληρωμή του χρέους, και όχι τν κάλυψη των κοινωνικών αναγκών..   Η Citigroup καιροφυλακτεί..

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Νιγηρία, για πολλούς μια ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη, η οποία αν και έκλεισε το προηγούμενο έτος με θετικό ισοζύγιο εννιακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων, αναγκάστηκε να πληρώσει δόσεις για το χρέος της, αξίας 7,5 δισ. Συνολικά, μόνο εντός του 2024, το ποσό που αναμένεται να πληρώσουν και τοκοχρεολύσια φτωχές και χρεωμένες χώρες, όπως η Αιθιοπία, η Τυνησία, η Βολιβία κι η Νιγηρία, υπολογίζεται σε 200 δισ., ενώ 42 χώρες που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν χρέη ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων.

Η οργάνωση Oxfam, που ασχολείται με το ζήτημα του χρέους των φτωχών κρατών, δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία χώρες στις οποίες κατοικούν περίπου 2,5 δισ. άνθρωποι θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές ύψους 230 δισ. δολαρίων στις κοινωνικές τους δαπάνες.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που στελέχη μεγάλων funds και οικονομικών οργανισμών κάνουν λόγο για τη χειρότερη κρίση του 21ου αιώνα ή των τελευταίων τριών δεκαετιών. Για την ακρίβεια, το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και τα μεγάλα επενδυτικά funds επιστρέφουν στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και άλλες φτωχές περιοχές του πλανήτη με το μήνυμα: «Πεινάστε για να αποπληρώσετε». Ωστόσο, η ασυδοσία τους συνδυάζεται με έναν φόβο για νέους κοινωνικούς σεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: