Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

 Απότοκος του ελεεινού καπιταλισμού είναι ο κοινωνικός πόλεμος. Με θύματα και από τις δύο πλευρές. Αποκρύφτηκε όμως κατά την κηδεία του άτυχου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη σήμερα στη Θέρμη. Ούτε νύξη για τους ηθικούς αυτουργούς. Τους συνήθεις υπόπτους. Τους μεγαλοπαράγοντες της ηθικής αυτουργίας με τους μισθοφορικούς στρατούς.. Αυτή τη καθεστωτική αλητεία. Αυτή όπλισε το χέρι του χλιμίτζουρα.

........................


 

Με λόγια πολλαπλών συναισθημάτων αποχαιρέτησε τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, συνάδελφός του εκφωνώντας τον επικήδειό του στην τελετή που έλαβε χώρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης. 

Ο αστυνομικός απευθυνόμενος στον νεαρό συνάδελφό του ο οποίος σκοτώθηκε από την φωτοβολίδα που τον τραυμάτισε θανάσιμα στο πόδι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, εξήρε το ήθος και την συναδελφικότητά του. 

«Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου» είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τις στιγμές μετά τον τραυματισμό. 

«Οι εμπειρίες σου σε είχαν καταστήσει άρτιο επαγγελματία, με ήθος, φιλότιμο, βαθιά πίστη στη νομιμότητα», ανέφερε ενώ θυμήθηκε και τις αποστολές, στις Καστανιές το 2022. «Εκει, συγκράτησες την παράνομη είσοδο 2.000 ατόμων, συμβάλλοντας στην προστασία των εθνικών συνόρων με πίστη στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μου έλεγες πως οι Καστανιές ήταν ο σταθμός της υπηρεσιακής μας ζωής». 

«Αποτελούσες και αποτελείς πρότυπο αστυνομικού και τώρα θα αποτελείς και αθάνατο ήρωα. Αυτό είσαι» ανέφερε σε άλλο σημείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: