Φούστα μπλούζα πάνε η αποχή και οι κομματικοί μηχανισμοί στις αυτοδιοικητικές Κάτι που ουδεμία έχει σχέση με όσα σας πιπιλίζουν το μυαλό παπάρες δημοσκόποι και ..δημοσιολόγοι..
.............
Την πρώτη Κυριακή ψήφισε 50,5 % του εκλογικού σώματος και την δεύτερη μόλις 40,7%. Όσοι λιγότεροι πάνε στις κάλπες, τόσο υπερισχύουν, αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα οι συνειδητοί ψηφοφόροι κάθε κόμματος και ευρύτερα της πολιτικής σκηνής.
Έκαστος κομματικός μηχανισμός ελέγχει αποτελεσματικά την ψηφοφορία, την σταυροδοσία, το αποτέλεσμα.
Αν για παράδειγμα ψήφιζαν μαζικά οι απολίτικοι και ωχαδερφιστές νέοι, πιθανότατα θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα σε πολλούς Δήμους.
Το
παιχνίδι δημοσιότητας παίχθηκε κατά μεγάλη προτεραιότητα στα…
παραδοσιακά ηχοβολεία της καθεστωτικής προπαγάνδας κι όχι στα Μέσα Κοινωνικής Μαλακίας (Social
Media). Γι αυτό και η ήττα της δεξιάς είναι βαθιά πολιτική
Είναι προφανώς και ηλικιακό το θέμα. Στις δημοτικές εκλογές αντιπαρατάχθηκε το πιο συνειδητό μέρος πληθυσμού, πρωτίστως τα στελέχη, τα μέλη, η κοντινή ή μακρινή επιρροή των κομμάτων και ο περίγυρος χιλιάδων υποψηφίων.
Η ηλίθια νομοθεσία κατέστησε υποψήφια και την κουτσή Μαρία, κάθε πικραμένος την… είδε δημαρχιακά.
Πάνω από 150.000 ζήτησαν σταυρό προτίμησης, πάει να πει ότι αν 7 άτομα να είναι ο κύκλος επιρροής καθενός, τα «δαγκωτά» ψηφοδέλτια ξεπερνούν το 1,1 εκατομμύριο σε εκλογικό σώμα μόλις 1.431.494 ψηφισάντων στον Β’ γύρο.
Με απλά λόγια κάποιοι υποψήφιοι δεν βρήκαν ούτε την ψήφο τους στον δεύτερο γύρο!!
Άλλωστε η μεγέθυνση της αποχής έχει σχέση με την σταυροδοσία.
Αφού ο Τάδε βγήκε Σύμβουλος την πρώτη Κυριακή, που μοιράστηκαν οι θέσεις ή ανήκει στους δυο μαχόμενους υποψήφιους στον Β΄γύρο και ξέρει ότι δεν έχει ελπίδα να εκλεγεί, γιατί να σκάει την ζαχαρένια του για τον Άλφα ή τον Βήτα εν δυνάμει δήμαρχο, γιατί να τρέχει να μαζεύει πάλι ψηφαλάκια;
Αν μελετήσετε τα αποτελέσματα, θα διαπιστώσετε ότι βγήκαν ξανά Δήμαρχοι, που ο κόσμος θεωρούσε επιτυχημένους στον έναν ή στον άλλο βαθμό ενώ «μαυρίστηκαν» οι κατά τεκμήριο αποτυχημένοι.
Επίσης σε πολλούς Δήμους οι ψηφοφόροι προτίμησαν νέους για την ώρα άφθορους υποψηφίους. Για παράδειγμα το Κ.Κ.Ε., που είχε τον περασμένο αιώνα μεγάλη παράδοση σε νοικοκύρηδες και κατά τεκμήριο έντιμους δημάρχους, σε αυτές τις εκλογές άρχισε ν’ ανακτά για πρώτη φορά το χαμένο έδαφος κερδίζοντας εκτός από την Πάτρα άλλους 5 δήμους.
Το στοίχημα είναι πλέον να δικαιώσουν ο παλιός και οι νέοι Δήμαρχοι με την δουλειά τους την επιλογή και επιστροφή του κόσμου, να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος και να μπουν οι βάσεις για περεταίρω ενίσχυση της δύναμης. Ό,τι και να λένε στα βοθροκάναλα, σε τοπικό επίπεδο όλοι επιλέγουν νοικοκυρεμένα πράγματα, είναι το άμεσο συμφέρον τους!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου