Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

ΨΕΥΤΕΣ ΚΙ ΑΓΙΟΓΔΥΤΕΣ

 Σχεδόν 8.500 (!) είναι οι συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας από το 2022 μέχρι και το 2024. 

Αν σε αυτές προστεθούν οι χιλιάδες παραιτήσεις, κυρίως νοσοκομειακών γιατρών, που βιώνουν την τραγωδία των ελλείψεων, εύκολα γίνεται αντιληπτό, το πόσο φούμαρα είναι τα περί «ενίσχυσης των νοσοκομείων», που διακινεί η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2024. 


 

Και πότε;

Όταν εμπρός στον ωκεανό των συνταξιοδοτήσεων/αποχωρήσεων, η κυβέρνηση προπαγανδίζει 6.500 προσλήψεις, προδιαγράφοντας ότι ο κατήφορος θα συνεχιστεί. 

Ο προϋπολογισμός απαξιώνει ακόμα περισσότερο την ανάγκη του λαού για σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν Υγεία και ταυτόχρονα προβλέπει ότι τα έσοδα από «αγοραπωλησία υπηρεσιών Υγείας» στο εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα θα αυξηθούν το 2024 κατά σχεδόν μισό δισ. ευρώ! Δηλαδή, οι ασθενείς - πελάτες θα βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

Προβλέπεται επίσης να αυξηθούν οι εισφορές στον ΕΟΠΥΥ κατά 200 εκατ. ευρώ, ενώ το κράτος θα συνεισφέρει στα έσοδα του οργανισμού μόλις 600 εκατ. από τα 7 δισ. ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του Οργανισμού! 

Επομένως, όλη η λειτουργία του φορτώνεται στους ασφαλισμένους με ένα ακόμα «χαράτσι», ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων του καταλήγει στους επιχειρηματίες της Υγείας, από τους οποίους «αγοράζει» υπηρεσίες, σε μια ακόμα έμμεση χρηματοδότηση των ιδιωτών από τους ασφαλισμένους. 

Οπως και να το δει κανείς, αυτό θα πει «σχέδιο» μέσω (και) του προϋπολογισμού για δίχως έλεος ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, σε βάρος των αναγκών του λαού σε Υγεία και Πρόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: