Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

FAKE NEWS

 

Ψάχνουν σήμερα και παγκοσμίως αντίδοτο και ευθύνες έναντι της ελευθεριότητας και όχι της ελευθερίας. Δύσπεπτες έννοιες των οποίων ο πεπερασμένος νους των υπό τον ευρύ όρο πληθυσμών είναι αδύνατον ν' αντιληφθεί. 

Ποιες είναι αυτές;  Πως η ελευθερία είναι απωθητική επειδή επιβάλλει την ευθύνη λόγου και έργων. Στην ελευθεριότητα κρύβεται ο λαϊκισμός.. Εν ολίγοις: Η κολακεία των ταπεινότερων εκ των ανθρώπινων ενστίκτων.

 

Αν επομένως σας έχει τύχει να παρακολουθήσετε ανθρώπους υψιπετούς παιδείας, θα έχετε διαπιστώσει τη διστακτικότητα εκφοράς των απόψεών τους. 

Συμβαίνει επειδή η αμφιβολία ριζώνει κατά κανόνα πλάι στη γνώση που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σήμερα. Η παρακολούθησή της πλέον φύση και θέση αδύνατη. 

Δεν είναι έτσι περίεργο που  σε ένα από τα πλέον περιούσια επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας, τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, οι ψευδείς πληροφορίες γίνονται ανάρπαστες με τους επικοινωνιολόγους να ψάχνουν αναποτελεσματικά τις αιτίες. Γιατί τις ψάχνουν στο προφανές.

Πρώτη και κυρίαρχη είναι πως πλέον η ανώτατη εκπαίδευση παράγει εξειδικευμένους αμόρφωτους. Και η δεύτερη στην οποία συνεισφέρει η πρώτη είναι η απουσία χρόνου διασταύρωσης της τερατολογίας.. 

Για παράδειγμα: 

*Η NASA έχει κατασκευάσει μια αποικία παιδιών-σκλάβων στον Άρη! 

*Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από έναν κινέζικο δορυφόρο αποκαλύπτουν μια εξωγήινη πόλη στο φεγγάρι! 

*Οι ερπετόμορφοι εξωγήινοι ελέγχουν την Αμερικανική Κυβέρνηση. (ούτε εξωγήινοι είναι μα μήτε και ερπετόμορφοι.. Τερατόμορφοι στη ψυχή είναι με ανθρώπινο προσωπείο)

*Ο πετρελαιομένος κορμοράνος του Ιράκ.. 

*Τα αποκεφαλισμένα παιδιά όμηροι της Χαμάς.

Τι μπορεί να κάνει αυτές τις εξωφρενικές ιστορίες να καταλήξουν σε υψηλή δημοφιλία; Είναι εξαιρετικά απλό. Πέραν των όσων προηγήθηκαν οφείλεται και σε έναν ακόμη σατανικό παράγοντα που ωστόσο είναι άμεσα διασωλημένος με τους άλλους δύο. 

Την προηγηθείσα προπαγάνδα στην οποία ζυμώνονται οι λαοί κυρίως μέσα από τους κινηματογραφικούς φούρνους του Χόλυγουντ. 

Έχουν τόσο αυτοί (οι λαοί) αφομοιώσει τις διαστροφές των τερατολόγων σεναριογράφων με τα ανθρωπάκια του γράσου και της βαλβολίνης αντί αίματος στις φλέβες, που τις έχουν αποκαθηλώσει από τις σφαίρες της φαντασίας για να τις φορέσουν κράνος σε άδεια κρανία. 

Οι πληθυσμοί είναι ευεπίφοροι στο άκουσμα των πλέον τερατωδών ψεμάτων (Χίτλερ) 

Και τα  υποδέχονται σαν έτοιμοι από καιρό. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Nature Human Behavior μας παραπέμπει κατά τρόπο πειστικό σε έναν ακόμη λόγο. 

Την υπερπληροφόρηση. 

Η μία αφήγηση διαδέχεται την άλλη με καταιγιστικό ρυθμό όπως συμβαίνει με τις εικόνες στην πραγματική ζωή. Και όπως έχω γράψει στο βιβλίο μου Μέσα από τα Μέσα εντός της καθημερινής πανσπερμίας των χρωμάτων και των σχημάτων, τα φρένα του νου ακινητοποιούν το βλέμμα σε ότι αντανακλά τα εσωτερικά μας ενδιαφέροντα. Όλα τα  υπόλοιπα καταλήγουν στον κάδο ανακύκλωσης.

Είναι επομένως φύση αδύνατον σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από σκουπίδια να ξεχωρίσετε ένα διαμάντι ιδία όταν αυτό δεν βρίσκεται στο πεδίο αναφοράς σας. Γιατί δεν βλέπεις κάτι αν είναι αν δεν ήξερες πως αυτό έπρεπε να είναι. Με την αλήθεια να κρύβεται πίσω από την υγρασία του ψεύδους στο τζάμι το θολό.  Για να φανεί όταν σβήσουν οι υδρατμοί με την αλλαγή της ευκαιριακής θερμοκρασίας.Μόνο που θα είναι αργά. Η συνειδησιακή καταστροφή των δεκτών θα έχει ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: