Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ;

 

 Ανεξαρτήτως του ότι ο Σύριζα όφειλε να έχει καταρρεύσει την επομένη της θεαματικής κυβίστησης επί του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, στέκουμε μάρτυρες πως αυτό δεν θα συμβεί αν: 

 

Ο αλεξιπτωτιστής Κασέλας μαθητεύσει στα Ελληνικά ή οι Έλληνες εξασκηθούν την Αγγλική!! 


 

Αν έχω ορθώς καταλάβει το ότι ανεφύη ως σαπρόφυτο εκ του πουθενά, ή επί το ακριβέστερο, από το υπερατλαντικό καθεστώς, δεν είναι άξια λόγου αιτία να περιφρονηθεί – κατ’ ελάχιστο -- από την γνήσια αριστερά των λαϊκών οραμάτων και προσδοκιών. 

Αν αυτό δεν οριοθετεί την παράνοια, τότε διερωτώμαι ποιο άλλο νόθο πολιτικό αίμα θα μεταγγιστεί στο μαρτυρικό σώμα της αριστεράς , για να υποταχθεί στο καθεστώς!! 

Η "αριστερά" δεν είναι απλώς μια πολιτική παράταξη που μόλις τώρα μολύνθηκε από τον Κασέλα. Είναι στάση ζωής. Είναι αδιαπραγμάτευτες κοινωνικές και οικονομικές αξίες. Είναι η πολιτική ένεση μιας εξάρτησης που υποβαθμίζει το ΕΓΩ έναντι του ΕΜΕΙΣ.. 

Και κυρίως δεν είναι πολιτική Βαβέλ. 

Ποιο είναι κατά συνέπεια το … καινούργιο που κομίζει ο εκ καταγωγής Έλλην αλλά αμερικανοτραφής και ανερμάτιστος Κασέλας.. Της «πολιτικής συναίνεσης» για την οποία καρατομήθηκε --άμα τη αφίξει του εκ των ΗΠΑ-- από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς; 

Δεν υπάρχει ούτε ένας, αριθμός ένας, από τους οραματιστές της αριστεράς που να ενσωματώνεται στην ιδέα της συμφιλίωσης με τον ταξικό του εχθρό. Γιατί η μόνη αποδεκτή συναλλαγή μαζί του, είναι η αγορά του σχοινιού που θα τον κρεμάσει. 

Ο πόλεμος έχει από ετών κηρυχθεί και διαδραματίζεται υποδόρια με το λαϊκό αίμα τρέχει στα πεζοδρόμια. Αλλά προς το παρόν αν και συστημικά θεσμοθετημένος δεν είναι αντιληπτός από τον λαό.. Κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες μιας κατ' επίφαση δημοκρατίας.

Τι επομένως αναμένουν οι "αριστεροί" από τον εχθρό τους που «μπήκε στον Σύριζα» με τα πλείστα όσα μέλη του (αλλά και την δεξιά ) να τον υποδέχονται μέσα στην τρελή χαρά;  Πως θα τον αναδείξει στην επιφάνεια ως ο ιδανικός αυτόχειρας; Δεν νομίζω Τάκηδες.. Ο Βάρναλης δυστυχώς για σας, μας ειχε προειδοποιήσει προ δεκαετιών..

Δεν υπάρχουν σχόλια: