Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Μπούφος κι αλεπού....

 

 

Το τερμάτισαν.. Πιο καραγκιόζηδες πεθαίνουν.. Βγήκαν στο μεϊντάνι για να προπαγανδίσουν την χρηματοπιστωτική ..αναβάθμιση από τους οίκους Μπλιχ-- Μπλιαχ και πέφτουν στις δεισιδαιμονίες.. Σαν τους αστρολόγους. Άσε που με τις μαλακίες που κατ' επανάληψη εκστομίζουν,  οι τελευταίοι έχουν πλέον γίνει πιο αξιόπιστοι!! 


 

«Κάθε φορά που πάμε να σηκώσουμε κεφάλι, κάτι μας βρίσκει» «κλαψούριζε» δυο τρεις μέρες πριν ένας παπάρας - δημοσιολόγος κατ' επάγγελμα, άλλο κι αυτό,-- γιατί πάνω που πήρε η χώρα την επενδυτική βαθμίδα, οι τιμές της Ενέργειας παίρνουν και πάλι την ανηφόρα και «υπονομεύουν την ανάπτυξη». 

Τη ποια; Την ανάπτυξη !! Καθ' ύψος κατά μήκος κατά πλάτος προς τα που τέλος πάντων επεκτείνεται αυτή..Ή μήπως είναι τετραδιάστατη..

Βεβαίως όταν αυτά τα μιντιακά ρεμάλια αναφέρονται σε ανάπτυξη εννοούν χρήμα φθηνό.  Από δανεικά κι αγύριστα για τους ομίλους που εν τέλει ο λογαριασμός αποστέλλεται  δια μέσου των κρίσεων στον λαό..Είναι όμως άλλου παπά ευαγγέλιο αυτό.

Επί του πρακτέου :

"Μας έμπασαν" με τα μπούνια ψυχή τε και σώματι στους προς το παρόν δια των όπλων, οικονομικούς ανταγωνισμούς πολυεθνικών μεγαθηρίων εκεί στην Μέση Έρημο από ζώσες ψυχές..  

Και ως ήταν οικονομικό παρεπόμενο, η τιμή του κυρίαρχου εξαγώγιμου προϊόντος, του μαύρου χρυσού, πήρε τα πάνω της και στην από κάτω στεκόμαστε εμείς. Αλλά επί της σωστής πλευράς της ιστορίας. 

Περί ποιας γκίνιας επομένως μας πιπιλίζει τ' αυτιά ο μαλάκας; Η καταστροφική πρόβλεψη στην οικονομία καλείται κέρδος αρνητικό . Δεν του το έχει πει κανείς αυτό; 

Δεν ήταν θέμα αστρολόγων η εμπλοκή μας στα σχέδια των γιάνγκηδων. Αλλά πολιτική επιλογή που ο εν ονόματι Μητσοτάκης αστοιχείωτος βλαξ, αποφάσισε κατά το Ναπολεόντειο l'etat s'est moi. Και το αποφάσισε κατά τα πρότυπα των πράσινων "δουλειών" ενέργειας που αποφλοιώνουν στεγνά τον λαό. Και ως γνωστό καπιταλιστικό έλεος δεν υπάρχει..

Να γιατί το έριξαν στην μεταφυσική. 

Και το θέμα είναι πως δια των επιθέσεων αυτών ματώνουν οι κλασσικοί ψηφοφόροι τους. Η εξαφανισμένη πλέον μεσαία τάξη. Οι κυρ παντελήδες που ως μπούφοι κι αλεπούδες ταυτοχρόνως, βρυχώνται στην κατρακύλα τους "γιατί σε μένα θεέ μου." 

Γιατί παλιομαλάκες στην κοινωνία του σύγχρονου κανιβαλισμού ο παράλογος φόβος και η δεισιδαιμονία εκτοπίζει την έλλογη συνεννόηση.. Γιατί ψηφίσατε τον εφιάλτη νούμερο δύο. Γι αυτό..


Δεν υπάρχουν σχόλια: