Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Steps - Tragedy

 Όστις θεωρεί πως οι υπερατλαντικοί γκάγκστερς κατέκτησαν τον κόσμο δια της στρατιωτικής τους μηχανής πλανάται πλάνην οικτρά. Χώρες όπως το Βιετναμ η Κούβα και άλλες ουκ έστιν αριθμός έχουν αποδείξει την άψυχη πολυεθνική βαβέλ τους.. 


 

Το Χόλυγουντ ήταν και είναι εκείνο που επέβαλλε τέχνη και μουσικό πολιτισμό του γνωστού πρωτογονισμού και δι αυτών τη γλώσσα τους. Γιατί απευθυνόταν στο ένστικτο και όχι στη συνείδηση. Εβδομήντα χρόνια δημιουργικού κομμουνισμού, με πολιτιστικά αριστουργήματα και πρωτοπόρες επιστημονικές κατακτήσεις, που σήμερα στέκει ο άνθρωπος ενεός εμπρός τους, φάνηκαν ισχνά στον μετασχηματισμό της ανθρωπίδας σε άνθρωπο. 

Γιατί απευθύνονταν κυρίως στην νόηση και το συναίσθημα.  

Αντιθέτως των Ιμπεριαλιστών, που πλην ηχηρών εξαιρέσεων, θεμελίωσαν τη μουσική τους στους ενστικτώδεις Αφρικάνικους ρυθμούς της ακολουθίας των καρδιακών χτύπων.. .(Τα γνωστά μπιτ.. Ντραμίστας υπήρξα στα νιάτα μου μην το ξεχνάτε) Τα «έντυσαν» με αυτοσχέδιες μελωδίες για να είναι εύηχα, με το αποτέλεσμα να σημειώνεται στα υψωμένα από ενθουσιασμό χέρια των πολυπληθών συναυλιών τους..Και πιαστήκαμε στην παγίδα μεταξύ των άλλων και εγώ.. Ιδού γιατί… Θέαμα δίχως άρτο...

.............

Δεν υπάρχουν σχόλια: