Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

 Σε πολιτικές σημαίες ευκαιρίας εξελίχθηκαν οι υποψήφιοι της αρχηγίας στον Σύριζα.. Αποστέλλονται δε δια μέσου του διαδικτύου δίχως τα ...έξοδα αντικαταβολής. Με όσους δυφορούν και τις διαγράφουν να θεωρούνται εχθροί της αριστεράς. Κατά τα πρότυπα των δοσιλόγων ακροδεξιών, που όποιος υποβαθμίζει τη σημαία σε πανί είναι μισέλλην.  

Πέραν του γεγονότος πως πρόκειται για ηδονή αριστοκρατικής αισθητικής να σε βρίζει ένας αναλφάβητος ανιστόρητος (οι Μαλέληδες επί παραδείγματι) διερωτώμαι: 


 

 Τι πείθει τους φανατίλες προσωπολάτρες πως ο εξαθλιωμένος και υπό πλειστηριασμό κυρίως των ιδεών του αριστερός, θα νιώσει δια του ψηφιακού μούτρου ενός σαχλαμπούχλα, υπερήφανος για την αριστερή καταγωγή του. 

Τι δεν ξέρουν; Πως η πολιτική συνείδηση προϋποθέτει και κοινωνική παιδεία, από τις αξίες των οποίων παρασάγκας απέχει ο σύγχρονος χλεχλές. 

Για να δοκιμάσεις τις επιλογές του μπούκωσέ τον μ’ ένα πιτόγυρο, κάρφωσέ τον στον καναπέ απέναντι στα Μπάτσελορ τα NXTM τα Survivors τα Big Brothers και τα πρωϊνάδικα, πάρε τον και μια σουλατσάδα στα τσιφτετελορόκ της παραλιακής και του έχεις φρεσκάρει το πρόσωπο, τόσο όσο να τον έχεις πασαλείψει με τις κηραλοιφές του Βελόπουλου. 

 Πού και πού φόρα του και μια περικεφαλαία σε κενό περιεχομένου κεφάλι, για να αλαλάζει ως Μακεδονομάχος, πως: 

η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. 

Αλλά να καταπίνει τη γλώσσα του όταν από τις πολιτικές του επιλογές στην όποια κάλπη, εξέρχεται το υπό Νατοϊκή χορηγία φάντασμα των Σκοπίων, ή η γαλάζια πατρίδα του Ερντογάν. 

Που διαφοροποιήθηκαν και οι δύο φερέλπιδες από το δόχμα "ανήκομεν εις την Δύσιν" ή από την ΕΟΚ των αιμοσταγών τραπεζών και δεν το έχω αντιληφθεί;

Το πολιτικό αυτό σούπερ μάρκετ κατα συνέπεια, πόρω απέχει από το να είναι αριστερά, διευρύνοντας ταυτοχρόνως σε διαστημικές τις αποστάσεις από τις αξίες της. Με τους διακόνους της, να εισέρχονται άνευ ίχνους προβληματισμού στις θεατρικές παραστάσεις των εσωτερικών εκλογών, ενός αφανούς καθεστωτικού σεναριογράφου. 

Μα το έργο υπό τον τίτλο"Δημοκρατία"  το έχουμε deza vu αφού καιρό τώρα προβάλλεται εμετικά από τις τηλεοπτικές χοάνες σε χυδαίες επαναλήψεις.

Η ώρα της κρίσης επομένως δεν θα είναι την ημέρα της έκδοσης των αποτελεσμάτων όποια και αν είναι αυτά.. Ήταν είναι και θα είναι κάθε μέρα εδώ και μας αξιολογεί ως αριστερούς.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: