Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ

 ..ΕΞΗ ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 32 ΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!!

.................

 

Με την Ελληνική κυβέρνηση να θυμάται τον αείμνηστο κατά τα λοιπά Στεφανόπουλο που όταν από τους δρόμους ο λαός ζητούσε μέτρα για το νέφος αυτός απαντούσε "δείξτε μου έναν νεκρό !!!" Για ν αποδειχτεί ότι: Η δεξιά μάσκα αλλάζει πρόσωπο όχι..

..............



 

Ιστορική για τα δικαστικά χρονικά χαρακτηρίζουν οι νομικοί κύκλοι τη δίκη που διεξάγεται σήμερα 27 Σεπτεμβρίου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή.

 Έξι νέοι από την Πορτογαλία, ηλικίας μεταξύ 11 και 24 ετών, προσέφυγαν στο δικαστήριο με στόχο να υποχρεώσουν 32 κράτη (όλα της ΕΕ αλλά και τις Βρετανία, Ελβετία, Νορβηγία, Ρωσία και Τουρκία) να προχωρήσουν σε άμεση μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και ως εκ τούτου να προστατέψουν το περιβάλλον που ήδη έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα με καταστροφικές -για τον άνθρωπο- συνέπειες.

 Σύμφωνα με τον νομικό και αναπληρωτή καθηγητή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Γιώργο Μπάλια, με τον οποίο επικοινώνησε το ethnos.gr, η νομική βάση της προσφυγής είναι ότι τα κράτη δεν υλοποιούν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με αποτέλεσμα να παραβιάζουν, μεταξύ άλλων, τα θεμελιώδη δικαιώματα προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος. 

Στα κείμενα αντίκρουσης ωστόσο, που κατέθεσαν στο δικαστήριο τα εναγόμενα κράτη μέλη, ανάμεσα στα οποία, όπως έχει ήδη αναφερθεί συγκαταλέγεται και η χώρα μας, αρνούνται τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων, υποστηρίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί απειλή για τη ζωή. 

 Πιο συγκεκριμένα όμως, με βάση τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία παρέθεσε προς μελέτη στο δικαστήριο, δεν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει απόλυτη αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων που έχει αυτή στην ανθρώπινη ύπαρξη. 

Ειδικότερα, στο σχετικό κείμενο αναφέρεται: «οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως έχουν μέχρι τώρα καταγραφεί, δεν φαίνεται να επηρεάζουν άμεσα την ανθρώπινη ζωή ή υγεία. 

Σε σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας επισημαίνεται πως παρά τις μελέτες των τελευταίων δέκα ετών σχετικά με την επιρροή της κλιματικής αλλαγής στον άνθρωπο, δεν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει απόλυτη αιτιώδης συνάφεια μεταξύ αυτής και των επιπτώσεων που έχει στη ζωή ή/και στην υγεία ενός ατόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: