Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

 Τραπεζίτες, σιγά μην ξοδευτείτε…

Σαν superman θέλουν να εμφανιστούν οι συστημικές τράπεζες ενόψει της ανυπολόγιστης καταστροφής στη Θεσσαλία. Τα ΜΜΕ «τρελάθηκαν» να αναπαραγάγουν άρθρα σχετικά τα «άμεσα μέτρα στήριξης» που υπολογίζονται σε 50 εκατ. ευρώ. Ψίχουλα, μπροστά στα καθαρά κέρδη των τραπεζών: Το πρώτο εξάμηνο του 2023 η Εθνική Τράπεζα είχε 530 εκατ., η Πειραιώς 300 εκατ., η Alpha Bank 302,6 εκατ. και η Eurobank 684 εκατ. ευρώ. Τα αρπακτικά των τραπεζών έπαιρναν τηλέφωνα για δόσεις(!) στα πλημμυρισμένα χωριά, μέχρι να έρθει μήνυμα πως τους χαλάει… το image. Επίσης, δύσκολα θα χαριστούν δάνεια στους πληγέντες, καθώς αυτό απαγορεύεται από την εποπτεία των τραπεζών.

 


 

  Μέγας χορηγός των ιδιωτικών ασφαλιστικών

Σε μεγάλο ντίλερ των ασφαλιστικών εταιρειών αναδεικνύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία μετατρέπει κάθε καταστροφή σε ευκαιρία για το κεφάλαιο. Έτσι, με την ιδιωτική ασφάλιση της κατοικίας, έτσι ώστε να μην ζητά ο κόσμος δημόσια έργα υποδομής και ασφάλειας. Το «τυράκι» είναι η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ σε όσους ασφαλίσουν το σπίτι τους. Έτσι η κυβέρνηση της ΝΔ πριμοδοτεί την ασφαλιστική αγορά. Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα της ασφαλιστικής κάλυψης της κατοικίας, ξεκινούν φέτος από μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά το σχέδιο είναι να επεκταθεί. 

  Οι «τεμπέληδες» Έλληνες…

Αφοπλιστικά είναι για την κυρίαρχη ιδεολογία και τα δόγματα της ευρω-λαγνείας τα όσα αποκαλύπτει η Eurostat. Εκείνοι που θέλουν τους Έλληνες να υστερούν σε «μεράκι» και «αφοσίωση», διατυμπανίζοντας το ανεδαφικό ιδεολόγημα του «όποιος δουλεύει πολύ, βγάζει λεφτά», καλά θα κάνουν να δώσουν βάρος στα παρακάτω: Με 41 ώρες εργασίας την εβδομάδα κατά μέσο όρο, οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους, οι οποίοι, αντίστοιχα, δουλεύουν 37,5 ώρες. Τώρα, θα μας πουν πως φταίει το υπόδειγμα και ο τρόπος διαχείρισης της ελληνικής παραγωγής. Ασταμάτητες δικαιολογίες για να υποτιμηθούν τα αιτήματα για αύξηση των μισθών. 

  Επικοινωνιακά τρικ από τον Μπακογιάννη

Την ώρα που πέφτουν σοβάδες σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας, τραυματίζοντας μαθητές/τριες, η δημαρχία Μπακογιάννη προμοτάρει την (υποτιθέμενη) ολοκλήρωση του έργου που σχετίζεται με το θέατρο του Λυκαβηττού. Σύμφωνα με την Ανατρεπτική Συνεργασία για την Αθήνα, όμως, παρότι ο Μπακογιάννης φρόντισε ναδιοχετεύσει στα μέσα ενημέρωσης την περιβόητη «ολοκλήρωση του έργου», ξέχασε να αναφέρει πως το θέατρο δεν έχει ακόμη ρεύμα! Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ανατρεπτικής Συμμαχίας Κώστας Παπαδάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κεφαλληνός και Πέτρος Κωνσταντίνου υπέβαλαν ερώτημα αναφορικά με την καταλληλόλητα του δημόσιου χώρου, που όμως δεν απαντήθηκε… Αυτό δείχνει την υποκρισία της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, που θα πραγματοποιήσει τις παραστάσεις με γεννήτριες ρεύματος!

  Φασίστες τσιράκια των αφεντικών

Μίλησε ο «πρόεδρος» των «Σπαρτιατών», του καμουφλάζ των φασιστών του Κασιδιάρη, για το αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωρ-γιάδη. Και τι είπε ο Βασίλης Στίγκας; Πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις «έχουν τεμπέληδες επαγγελματίες συνδικαλιστές που κάνουν απεργία κατά το δοκούν, κάνουν απεργία όποτε το θυμούνται και πάρουν εντολές»! Αυτοί είναι οι «φίλοι του λαού»… Ό,τι και να γίνει, το φασιστικό σκυλολόι θα χτυπήσει το εργατικό κίνημα, τους συνδικαλιστές, την Αριστερά, τους κομμουνιστές. Έδωσε ο Στίγκας την πάσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Θάνο Πλεύρη να μιλήσει για «επαγγελματίες συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και το μόνο που ξέρουν είναι να κλείνουν τους δρόμους» και πως «ενοχλεί την αριστερά να ευημερούν οι εργαζόμενοι»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: