Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

O ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ; who knows

 Οι δρόμοι του Διαβόλου 



Γιατί πουλά την ..πραμμάτια του σ αυτούς που καθήκον έχουν να τον κρεμάσουν; 

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

 

Πράγματι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου να δηλώνει δημοσίως στον φακό πως τους διαδόχους του θα τους ορίσουν οι κοινωνικοί τους αγώνες (οι ποιοι;;) και όχι η διανομή δαχτυλιδιών..

Για να επιβεβαιωθεί από την μεταφορά εξουσίας της Σημιτομαϊμούς προς τον πρωτότοκο γιό του. Ακόμη και όταν ο τελευταίος έστηνε ένα μεταμοντέρνο θεατρικό σκηνικό εκλογής αρχηγού για να επανεκλεγεί. 

Σήμερα στους δρόμους του διαβόλου φωτογραφίζεται ο επί του παρόντος αραβωνιάρης του Σύριζα Κασελάκης. 

Ένας κατά το Mega του Μαρινάκη που: του αφιέρωσε το κανάλι του 21 ολόκληρα λεπτά στο δελτίο του. Με τον Πρετεντέρη να τον εξυμνεί  ως "αυτοδημιούργητο" εφοπλιστή και με τον Μπαλζάκ να γράφει αφοριστικά πως πίσω από κάθε μεγάλη περιουσία κρύβεται ένα εγκλημα.. Άλλο όμως Μπαλζάκ κι άλλο Πρετεντέρης.. Λεπτομέρειες...

Ποιος όμως είναι ο ωραίος και μοιραίος κύριος, που διεκδικεί την αρχηγία σ' ένα κόμμα αριστερό, (λέμε τώρα), ρισκάροντας κατά τον Μαρξ το κεφάλι του, αφού: Μοιάζει να πουλάει τη πραμμάτια του σε αυτούς που ως καθήκον έχουν να τον κρεμάσουν.. Σε διαφορετική περίπτωση ή το κόμμα δεν είναι αριστερό ή αυτός δεν κινδυνεύει..

 Ο Κασελάκης υπήρξε ένα από τα βαριά χαρτιά του Σύριζα στο Επικρατείας.Είναι ομογενής (ξέρετε της γνωστής συνομοταξίας των ..φιλελλήνων) εφοπλιστής από τις ΗΠΑ, με παρελθόν στην Goldman Sachs και πολιτική δράση στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν. 

Ο ίδιος διαφημίζει τις «άκρες» του στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, καλώντας μάλιστα τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να ζήσουν μαζί του το ...«ελληνικό όνειρο», (το βιώνουν ήδη...) κατά το περίφημο «american dream». 

Και ενώ στις βουλευτικές εκλογές όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ τον αποθέωναν γι' αυτά τα ιδιαζόντως  ειδεχθή προσόντα, τώρα παρουσιάζεται από τα επιτελεία των άλλων υποψηφίων ως «φυτευτός» και ως πολύ «δεξιός», ενώ συνδέουν την υποψηφιότητά του και με το πρόσφατο ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ. 

Το τι ισχύει το ξέρουν καλύτερα ημών οι ίδιοι. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όποιος μετάσχει των Συριαζαϊκών εκλογών, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε υποψηφίους που εκφράζουν είτε άμεσα - φωναχτά είτε έμμεσα και «διακριτικά» την προσήλωση στον αμερικανοΝΑΤΟικο σχεδιασμό και στο καπιταλιστικό σύστημα. 

Αυτό επιβεβαιώνει άλλωστε και η επιλεκτική «αφωνία» του «όλου ΣΥΡΙΖΑ» για την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, αλλά και για τις αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής διευθετήσεις που επιταχύνονται στα Ελληνοτουρκικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: