Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Ο ΙΣΚΙΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΪ

 Επιτέλους επιχειρηματικότητα. Αγοραπωλείται η παραλιακή σκιά όταν δεν υπολείπεται χώρος για ν' απλώσουμε τη μίζερη προσωπική μας σκιά..Για τη φυσική σκιά ούτε λόγος. Λιγοστή και περιζήτητη. Πλέον καθ' όλη την επικράτεια οι ξαπλώστρες κατάκλισης (ψευδοανάκλιντρο) ενοικιάζονται από τους καταπατητές γης. Ακριβοπληρώνουμε τον ίσκιο μας για να μην τον ..φοβόμαστε!! Επειδή ο ιδιώτης "επενδυτής" θ' απαιτήσει ακαριαία την έξωσή μας . 


 

"Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.Και εν τέλει ιδιωτικοποιείστε και μουνί της πουτάνας της μάνας που σας γέννησε(Ζοσέ Σαραμάγκου) "

Προηγουμένως ιδιωτικοποίησαν τις μεταφορές.. Την ενέργεια Τις επικοινωνίες. Την υδροδοσία.. Τον στρατό που πλέον είναι μισθοφορικός και όχι κληρωτός.. Την Πληροφόρηση.Τα Ταχυδρομεία.. Όλα στο όνομα του επιτελικού κράτους. Μένει η ανάσα μας που καθυστερεί εξ αιτίας της έλλειψης συσκευών έξυπνης και βολικής αποθήκευσης. Θα τρίζουν τα κόκαλα των γονιών μας για το ξεπούλημα της γης που μας κληροδότησαν.. Γη που κατέστη γη των εργολάβων!!

Ετσι, από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, εκμισθώνουν λωρίδες άμμου σε επιχειρηματίες, σε ομπρελάρχες επενδυτές που με τη σειρά τους μας νοικιάζουν τον λεγόμενο «κοινωνικό εξοπλισμό». Σημασία έχει ότι εξοικειωνόμαστε με το τέρας του παραλογισμού, υπό το άλλοθι ότι τα στοιχειώδη της ζωής έχουν την τιμή τους, ότι στη φύση δεν υπάρχει το «δωρεάν». 

Ολα συσκευάζονται, κοστολογούνται, πωλούνται και αγοράζονται: η διάβαση των μεγάλων δρόμων ή των γεφυρών, η αδρεναλίνη, οι εμπειρίες, η επικοινωνία, η καθαρή αμμουδιά, ο καθαρός ουρανός, η καθαρή συνείδηση και το χάρτινο φεγγαράκι, ακόμα και το χαμόγελο του γιατρού στις ιδιωτικές κλινικές... Οσο πιο άξενη γίνεται η πόλη και η φύση για τον άνθρωπο, τόσο πιο «φιλικά» γίνονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προορίζονται για τον καταναλωτή, τον χρήστη, τον πελάτη.

Αλλά θα τα πάρουμε όλα πίσω.. Προηγουμένως επιβάλλεται να διαπιστώσουμε ότι το μπόι είναι ίσο με το ύψος μας και πως   δεν έχουμε γνωρίσει ίσκιο πιο βαθύ και φιλόξενο από εκείνον του πλατάνου, ήχο πιο γενναιόδωρο από εκείνον του τρεχούμενου νερού της κρήνης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: