Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Τζακ ποτ η καθεστωτική ενημέρωση.. Με τους νεκρούς σε αποσύνθεση, ανακάλυψη για βραβείο Πούλιτζερ.. Πως δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής!! Διαφυγής από που; Από ένα καθεστώς που τη συνδρομή όλων των αρχών του (πολεοδομικές, αυτοδιοικητικές, αστυνομικές, δικαστικές και εν τέλει εργολαβικές) οι οποίες: δια του κόλπο γκρόσο --τρεις στην γύρα -- λεηλατούσαν τη γη αυτοσχεδιάζοντας δημόσιες οδούς ασθματικού πνιγμού; Θα επαναληφθεί.. Και πλην των ανηλίκων δεν τρέφω οίκτο για κανέναν.. Δωροδότη ή δωροδοκούμενο .. Γιατί έτσι επιβιώνει η δεξιά.. Σαν τα σκόρδα.. Κατα καιρούς αραιώνονται για ν' αναπτυχθούν τα υπόλοιπα..

.......... 


 


«Ωρολογιακές βόμβες» έτοιμες να εκραγούν είναι τα δεκάδες ακαθάριστα οικόπεδα στο Μάτι. Στην περιοχή υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης πέντε χρόνια μετά την φονική φωτιά που κόστισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους, όπως φαίνεται στην αυτοψία που έκανε Open και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρήγος στην περιοχή. 

Όπως φαίνεται στις εικόνες, θάμνοι, ξερά κλαδιά και δέντρα βρίσκονται δίπλα σε σπίτια την ώρα που οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν δικαίωση αλλά και μέτρα από τις Αρχές για να μην ζήσουν ξανά τον εφιάλτη. 

«Δεν τα προσέχουν λίγο παραπάνω όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό το χάλι», αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής. Όπως φαίνεται στις εικόνες του OPEN, σε ένα οικόπεδο στο Μάτι, δίπλα στις παιδικές κατασκηνώσεις υπάρχουν στοιβαγμένα κλαδιά κάτω από καλώδια της ΔΕΗ που μια σπίθα αρκεί για να ξεκινήσει φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: