Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

ΟΛΟΧΡΥΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 

Βατεύουν τον Ελληνικό όχλο ακόμη και υπερεκτιμημένο!! «Παντί» τρόπο. Διαχρονικά. Τελευταίο αλλά όχι έσχατο παράδειγμα η «Χρυσή βίζα».. 

Που φέρνει την νέα φούσκα στην αγορά και ενοικίαση κατοικιών!! Συνέπεια της οποίας είναι η ευκαιριακά χρηματιστηριακή άνοδος της αξίας των τούβλων και του τσιμέντου. Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους. 


 

Δεν είναι πλέον ο Έλλην εξαθλιωμένος μικροαστός --της θείας μανίας του στην απόκτηση κεραμιδιού πάνω από το κεφάλι του-- ο αγοραστής. Και φυσικά ούτε ο πανάθλιος μαυριδερός μετανάστης. 

Αλλά κατακάθια --μηδέ εξαιρουμένων των ομογενών—και πάσης φύσεως νονοί από το παγκόσμιο και δύσοσμο βαρέλι, που επιδιώκουν διακαώς την πρόσβαση στο Ευρωμπορντέλο δια του οχήματος της Χρυσής βίζας.. 

Προηγήθηκε ημών η Ιρλανδία που τώρα την καταργεί. Αλλά και εμείς δια του ..εθνάρχη Καραμανλή που χρηματοδοτούσε την .."ευγενή"αγορά Μουσουλμανικών ιδιοκτησιών στην Θράκη με το μπάζο των χρημάτων να καταλήγει εις χείρας των χλιμίτζουρων βιομηχάνων και σε ελβετικές τράπεζες!! 

Τι είναι τούτο το μεταμοντέρνο κουκούτσι που διαμορφώνει ένα κοινωνικό απόστημα στις συναλλαγές της στέγασης ; 

Το Airbnb.. 

Στην εξουσιαστική παγίδα του οποίου έχει εγκλωβιστεί η μικροαστική απληστία και τα διεθνή πλυντήρια μαύρου χρήματος. Άπαντες οι κοινωνικοί απόπατοι ανεξαρτήτως φυλής καταγωγής ή χρώματος. 

Λαθρέμποροι όπλων εξ Ουκρανίας ή ευεργέτες ομογενείς τόυ τύπου Συγγρός που σήμερα διεκδικούν ψήφο, με μόνη απόδειξη την «καλησπέρα» στα Ελληνικά, επί παραδείγματι. 

Ο έλεγχος και η εξάρτηση της Ελληνικής οικονομίας από το κεφάλαιο, ιδιαίτερα από τον Συγγρό – γράφει στο βιβλίο του «ο εξωτερικός δανεισμός» ο Τάσος Ηλιαδάκης, (να διαβάζετε που και που ρε σανοφάγοι) – υπήρξε καταλυτικός. Παν του βασιλείου ημών επιχειρηματικόν έργον περιέρχεται νυν εις χείρας των, γράφει ο Ξένος. Δεν απομένει παρά η αγορά βουλευτικών θέσεων με τον Βρετανό Λόου να προσυπογράφει τονίζοντας ότι «ημίσεα δωδεκάς κερδοσκόπων είναι εις θέσιν να ελέγχει αυθαιρέτως τας ισοτιμίας!!» 

Αλλά και ο Συγγρός όπως ο ίδιος γράφει διέβλεπε «φίλους του Τρικούπη να μην τον ανέχονται ως πρωταγωνιστή εις πάντα τον Ελληνικόν οικονομικόν συνδυασμόν!!» 

Κάπως έτσι καταλήξαμε στο «δυστυχώς επτωχεύσαμε» 

Ξεκινήσαμε από το ομογενειακό lander, για να μετασχηματιστούμε σε Γερμανικό βιλαέτι και να καταλήξουμε σε διεθνές προτεκτοράτο.. 

Και προς τι ο δημογραφικός αφανισμός που σχεδίασε και εξακολουθεί η δεξιά: Για έσοδα ενός δις ετησίως, που περνά δια των συγκοινωνούντων δοχείων ευθεία στα χέρια των εγχώριων μεσιτών. 

Το νου σας στον τρισάθλιο μετανάστη εσείς.. Από αυτόν απειλούνται οι κενές περιεχομένου περικεφαλαίες με τις αλογοουρές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: