Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

 Για να καταλάβω.. 

Θα πάει ο Μητσοτάκης να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν τι και ως τι; Ως Έλλην πρωθυπουργός μιας λαϊκής μειοψηφίας το θέμα της εθνικής κυριαρχίας; 

Τίνος συντάγματος εκπορεύεται αυτό το δικαίωμα; Του υφισταμένου ή εκείνου που προαλείφεται δια της ισχνής του πλειοψηφίας να θεσπίσει. 

Και σε κάθε περίπτωση: 


 

Διαπραγματεύσεις αυτού του περιεχομένου προϋποθέτουν προεκλογικά και αυστηρά δημόσιο διάλογο. Υπήρξε αυτός και δεν έγινε σε ουδένα αντιληπτός; 

Και τι ακριβώς εννοεί η πρωθυπουργική ανθρωπίδα νέες αφετηριακές βάσεις.. 

Γιατί μετά τον πάτο της γαλάζιας πατρίδας τι υπολείπεται; Ο απόπατος της Θράκης.  Για τους Τούρκους τρώγοντας έρχεται η όρεξη.. 

Από το ήμιση της Κύπρου (που κατά τον ..εθνάρχη Καραμανλή ήταν μακριά αλλά για τον Κίμωνα δεν ήταν) ως τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά και τη Θράκη ένα τσιγάρο δρόμος ήταν με τον Ερντογάν να ευελπιστεί πως εξακολουθεί να είναι. 

Κι εσύ ως Ελληναράς τι ακριβώς παζαρεύεις και δέχεσαι τη προσφυγή στη Χάγη; Όσα εξ αντικειμένου κατέχεις αλλά κιοτεύεις να τα εκφράσεις εμπράκτως και στεντορεία τη φωνή δημοσίως και διεθνώς; Μην τύχει και η υφήλιος υποψιαστεί πως είναι δικά σου και στα χρεώσει;

Περνάς ωστόσο υποδόρια την απειλή προς τον ελληνικό λαό, πως με τους Τούρκους θα φάμε τα μουστάκια μας. Μόνον που οι Τούρκοι με το ένα μάτι στην Ευρώπη τα έχουν ξυρίσει. Ότι φάμε επομένως θα είναι από τα δικά μας..

Ρωτήθηκε ως προς αυτό ο λαός; Ή επειδή προηγήθηκε της γνώμης του ο υπό τον χρησμό " πως τι θέλετε μωρέ πόλεμο" συγχωρεμένος Πάγκαλος, τον ακολουθείς κατά πόδας; 

Την απάντηση σε αυτό μόνον ένας μπορεί να την δώσει. 

Ο λαός δια δημοψηφίσματος. Που κάποτε ορισμένοι αιθεροβάμονες ή φθηνοί πολιτικάντηδες, υπόσχονταν παραληρηματικά, πως θα καταφεύγαμε στη χρήση τους, ως προϊόν καλτσοβιομηχανίας!!. 

Και το Σύνταγμα είναι μια κάλτσα που πρέπει να προσαρμόσουμε τα πόδια μας άπαντες. Με τα δημοψηφίσματα να προβλέπονται από αυτό. Όμως όποτε εκλήθη να διατυπώσει δι αυτών την βούλησή του ο λαός, οι προσφεύγουσες  πολιτικές δυνάμεις αλλοίωσαν ωμά τη γνώμη του.. 

Επομένως; 

Επομένως ο λαός θ’ αφυπνιστεί μόνον όταν οι Τούρκοι θα διεκδικούν  το Παγκράτι. Ή τη Θέρμη.. Κάτι που οι πολιτικές και οικονομικές ανθρωπίδες της δεξιάς γνωρίζουν. Αλλά έχουν επιλέξει τον μονόδρομο του ΝΑΤΟ.. Που έχει το Know How στις... μοιρασιές. Η Κύπρος το έχει αποδείξει.

Και είναι αυτό που θ' αποφασίσει δια της επιδιαιτησίας του "τι θα πάρουν οι Τούρκοι και τι θα χάσουμε εμείς". 

Καλά κρασιά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: