Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ !!!

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ !!

...........

 

 Τεράστια η δυσφήμιση του ελληνικού τουρισμού ακόμη και μεταξύ των βραχιολάκηδων.. Καταιγισμός παραπόνων --κυρίως των φτωχομπινεδιάρηδων των Άγγλων-- στα τουριστικά τους πρακτορεία, λες και η φωτιά δεν ήταν φυσική καταστροφή αλλά ανθρωπογενής.. Είδες η σωστή πλευρά της ιστορίας; Αποκλείσαμε τους Ρώσους με την τριπλάσια και τετραπλάσια κατά κεφαλή δαπάνη για να μας κοπρίζουν οι Δυτικοί του επιδοματικού τουρισμού.. Και τώρα τι θα γίνουμε δίχως βαρβάρους; 

.................

 


Τα διεθνή ΜΜΕ απασχόλησε η καταστροφική φωτιά στη Ρόδο τα οποία δίνουν κυρίως βάση στην απομάκρυνση των τουριστών, φιλοξενώντας μάλιστα παράπονα και μαρτυρίες ατόμων που βίωσαν όλη την διαδικασία τις εκκένωσης. 

Το BBC έχει πρώτη είδηση τη φωτιά στη Ρόδο αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «χιλιάδες εγκαταλείπουν σπίτια και ξενοδοχεία στη Ρόδο καθώς οι πυρκαγιές εξαπλώνονται» και με υπότιτλο «Η πυροσβεστική ζητάει συγγνώμη για την κακή κατάσταση που επικρατεί, καθώς οι φωτιές ενισχύονται από τους ανέμους». 

 Πρώτη είδηση είναι η φωτιά στη Ρόδο και στη βρετανική Daily Mail αναφέροντας ότι 

«Τρομοκρατημένοι Βρετανοί φεύγουν για να σώσουν τη ζωή τους από την “εμπόλεμη ζώνη” της δασικής πυρκαγιάς της Ρόδου και εκλιπαρούν για βοήθεια, καθώς οι εγκλωβισμένες οικογένειες έχουν μείνει χωρίς φαγητό και νερό και αναγκάζονται να κοιμούνται σε ξαπλώστρες, ενώ η πύρινη κόλαση καταστρέφει το ελληνικό νησί». Σύμφωνα με το διεθνές μέσο, υπάρχει καταιγισμός παραπόνων από τουρίστες σε εταιρείες διακοπών. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε δημοσίευμά του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η φωτιά στη Ρόδο καίει εδώ και πέντε ημέρες. 

«Η ελληνική τηλεόραση έδειξε τουρίστες με τις αποσκευές τους να περπατούν κατά μήκος ενός δρόμου στο πλαίσιο μιας επιχείρησης εκκένωσης, ενώ στο βάθος φαινόταν καπνός», αναφέρει μεταξύ άλλων το Reuters. 

Την γαλλική Le Monde επίσης απασχόλησε η φωτιά στην Ρόδο όπου γίνεται επίσης αναφορά στις απομακρύνσεις χιλιάδων τουριστών από τα πύρινα μέτωπα. Στις απομακρύνσεις εστιάζει και το θέμα του Guardian, αναφέροντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες, και οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς. 

 Σε δημοσίευμά του το βρετανικό SkyNews παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, μαρτυρίες τουριστών που κλήθηκαν να εκκενώσουν περιοχές. Μία τουρίστρια ανέφερε ότι ένιωσε σαν να ήταν «το τέλος του κόσμου» και πρόσθεσε ότι 

«Η κατάσταση ήταν λίγο τρελή σήμερα το πρωί. Λάβαμε το κυβερνητικό μήνυμα που μας έλεγε να εκκενώσουμε το νησί και μετά σέρναμε τις βαλίτσες μας για δύο ώρες μέσα στη ζέστη. Μετά από δύο ώρες ποδαρόδρομο φτάσαμε σε ένα ξενοδοχείο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: