Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

TEΡΑΤΩΔΗΣ ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ

 Στα μπουζούκια της αλλοδαπής -- ποπ συναυλίες το ίδιο κάνει ίσως και επί τα χείρον-- ενεφανίσθη ο υιός του δισεκατομμυριούχου μπαμπά που χάθηκε στο υποβρύχιο. 

Και συνειρμικά πλημμύρισε το μυαλό μου από ένα ανέκδοτο τόσο σοφά εμπνευσμένο αλλά και  διατυπωμένο, που κολλάει νύχι γάντι στη περίπτωση 


 

Εισέρχεται λέει ο Ροτσιλντ για το δείπνο του σε γνωστό ρεστωράν των ελίτ της Νέας Τόρκης. Κι αφού παραγγέλνει και τρώει τον αγλέορα ζητά λογαριασμό  που του τον πάει στο φτερό. Ρότσιλντ ήταν αυτός..Τι θα περίμενε σα μαλάκας στην ουρά σαν τους κοινούς θνητούς; 

Έριξε μια φευγαλέα ματιά είδε πως το κόστος ήταν 312 δολάρια κι έβγαλε από το πορτοφόλι ένα πεντακοσασαδόλαρο να πληρώσει, περιμένοντας τα ρέστα.

Μούτροσε ο σερβιτόρος το παρατήρησε ο Ρότσιλντ και τον ρωτά τι συνέβη. Με τον εργαζόμενο να του απαντά ακαριαία, πως ο γιός του που επίσης γευμάτιζε στο ίδιο εστιατόριο, δεν θα περίμενε ρέστα.Τώρα μούτρουσε ο Ρότσιλντ. "Ο γιος μου του είπε έχει πλούσιο μπαμπά" πήρε τα ρέστα κι έφυγε (!!) αφήνοντας ξερό τον σερβιτόρο. 

Ηθικόν δίδαγμα; Μαρξ: Η πρώτη γενιά χτίζει, η δεύτερη συντηρεί η τρίτη καταστρέφει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: