Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΚΑΛΙΟΝ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΝΟΘΟ

 Σου σηκώνεται κυριολεκτικά η τρίχα, όταν ακούς δημοσιογράφο της «Αυγής», που το τελευταίο διάστημα έχει επιφορτιστεί τον ρόλο του «μασαζάκια» στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να εξηγεί τα αίτια της εκλογικής ήττας, μπερδεύοντας στα πολιτικά παπατζιλίκια του και το ΚΚΕ. 


 

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία «ανάλυσή» του, με την οποία γελάνε και οι πέτρες, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μικρή διαφορά από τη ΝΔ μέχρι τον περασμένο Απρίλη, η οποία όμως αυξήθηκε, όταν μετά τα Τέμπη απηύθυνε πρόταση για προοδευτική κυβέρνηση σε άλλα κόμματα, μεταξύ των οποίων και το ΚΚΕ, που «είναι σε απευθείας σύνδεση με το Μαξίμου όλη την προεκλογική περίοδο». 

Οπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητάει καταφύγιο στις γνωστές παλιές κατινιές, ότι «όποιος δεν είναι με εμάς, είναι με τη ΝΔ». 

Αυτή κι αν είναι αριστερή και προοδευτική λογική! 

Να λες δηλαδή ότι επειδή οι άλλοι δεν στήριξαν το δικό μου πολιτικό και εκλογικό σχέδιο, είναι σε «απευθείας σύνδεση» με τη ΝΔ και ευθύνονται για την απώλεια της μισής εκλογικής μου δύναμης. 

Το ίδιο επιχείρησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ενδιάμεσο των δύο εκλογικών μαχών, με αποτέλεσμα ακόμα περισσότεροι να του γυρίσουν την πλάτη την περασμένη Κυριακή και να ψηφίσουν ΚΚΕ. 

Πάντως, η εξήγηση για το ποιος έφτασε τη ΝΔ στο 40% είναι μπροστά στα μάτια τους, αφού οι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που μετακινήθηκαν προς τα εκεί και εκτόξευσαν τη διαφορά. Σου λέει ο άλλος, «τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ ψήφισες την περασμένη τετραετία, δεν το ρίχνω κατευθείαν ΝΔ για να μην κουράζεσαι κι εσύ να σηκώνεις όλη την ώρα το χέρι;». Μην πάθουν και καμιά αγκύλωση..

Δεν υπάρχουν σχόλια: