Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

ΕΚ ΚΟΡΑΚΩΝ ΜΟΝΟΝ ΚΡΑ

 Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου: Τα θέατρα βράχων περνούν στους ιδιωτες!! Αναμενόμενο.. Ο όχλος αποφασισε δια της ψήφου του και τους απελευθέρωσε από κάθε αναστολή.. (αν βέβαια συμπεριλαμβανόταν αυτή στις προϋποθέσεις ανέλιξής τους) 

Έτσι, γαμήστε τα όλα..

 


Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται πλέον η τύχη των θεάτρων Βράχων καθώς ο Αρειος Πάγος απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου και των δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού της απόφασης του Εφετείου, ανάβει ουσιαστικά το πράσινο φως για να περάσει σε ιδιώτες έκταση 104 στρεμμάτων στο Λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα εμβληματικά Θέατρα Βράχων αλλά και γήπεδα και χώροι αναψυχής. 

 Οι δήμαρχοί Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και Δαφνης – Υμηττού, Τάσος Μπινίσκος δηλώνουν ότι δε θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια διάσωσης του χώρου. Αλλωστε μόλις λίγες εβδομάδες πριν η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος είχε κατοχυρώσει τελεσίδικα τον δασικό χαρακτήρα του λόφου Κοπανά εξετάζοντας αντιρρήσεις που είχαν υποβάλει οι ιδιώτες διεκδικητές της έκτασης. 

Η απόφαση του Αρείου Πάγου ήρθε σε μια περίοδο που το καλοκαιρινό φεστιβάλ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ για να αποφευχθούν τα χειρότερα, απαιτείται άμεση λύση. Μετά και την τελευταία εξέλιξη, πλέον το ζήτημα διάσωσης των θεάτρων περνά ουσιαστικά στα χέρια της νέας κυβέρνησης, καθώς ο μόνος τρόπος να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής είναι μία κυβερνητική απόφαση απαλλοτρίωσης ή κάποια άλλη ρύθμιση. 

 Αναφερόμενοι στην απόφαση του Αρείου Πάγου, οι δύο δήμαρχοι σε κοινή τους δηλωση σημειώνουν πως αποτελεί «μια δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία ωστόσο δεν μας βρίσκει απροετοίμαστους. Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε από κοντά την πορεία της υπόθεσης, στην οποία μάλιστα είχαμε πρόσφατα μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος κατοχύρωσε τελεσίδικα τον δασικό χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: