Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

 Όχι στα βάθη του μακάριου ύπνου του Τιτανικού δεν συντελείται ένα ανθρωπογενές πείραμα υψιπετούς πολιτισμού που θα βελτίωνε τις συνθήκες ζωής μας. 

Κατά τα πρότυπα του Γερμανικού (ποιο άλλο;) υπουργείου τουρισμού που επέτρεπε την οργάνωση επισκέψεων εφιαλτικών εμπειριών στο Άουτσβιτς αντί πέντε εκτατομμυρίων το άτομο, συστήθηκαν "βουτιές" αξίας 250 χιλιάδων δολαρίων εκάστη για τη θέα ενός ναυαγίου γλοιωδώς μυθοποιημένου. Δεν τους είπαν όμως ότι θα ήταν δίχως αναπνευστήρα. Αποκόπηκαν έτσι οριστικά της πραγματικότητας..


 


Ιδία επί του βυθού του Αιγαίου αναπαύονται εν ειρήνη (θέλω να πιστεύω γιατί κάποιοι τους θυμόμαστε) δεκάδες εκατοντάδες έλληνες για τους οποίους καμιά κατάδυση δεν έκανε κανείς. 

Μήτε για τη Φαλκονέρα και το Ηράκλειο, μήτε για τη χρυσή αυγή και το Μαντήλι της Καρύστου και εν τέλει μήτε για το Σάμινα της Πάρου, η μόνη "βουτιά αυτοκτονίας" για το οποίο, ήταν στο κενό της παρόχθιας οδού του λιμανιού από τον Σχοινιά. Επειδή μετά αυτόν ξεψύχησε και το φιλότιμο..

 Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανεμη τυλιγμένη

Κι άρχισε το παραμύθι που θέλει κάποιο καναδικό αεροσκάφος ν' άκουγε χτυπήματα από τον βυθό ανά τριάντα λεπτά. 

Χτυπήματα που δεν επιβεβαιώθηκαν από τους αξιωματούχους της έρευνας. Η φαντασίωση των Καναδών όμως πέρασε στα ΜΜΕ από τα οποία πνιγήκαμε στις μαλακίες προκειμένου να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μας στο θρίλερ. 

Με τον  Richard Garriot de Cayeux, Πρόεδρο του The Explorers Club, να δηλώνει σε ανάρτηση της Τρίτης το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «υπάρχει λόγος για ελπίδα». Και με τους χαχόλους ν αδημονούν για την επόμενη αναφορά.. 

Και μην ακούσω πως ανθρώπινες ψυχές κινδυνεύουν γιατί δεν ανησύχησε κανείς όταν ο πρώτος των πρώτων διαστημάνθρωπος Γιούρι Γκαγκάριν μας κοιτούσε αφ' υψηλού αλλά είχαν φροντίσει οι κομμουνιστές να μην μας χάσει και τον χάσουμε ποτέ από τα μάτια του και μάτια μας..

Ρε άντε γαμηθείτε που θα κλάψω  τον κάθε χλιδάτο ψυχάκια που πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για να δει οξειδωμένα παλιοσίδερα τυλιγμένα σε οστρακοειδή μονοκύτταρων οργανισμών..

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: