Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ



Το κράτος έχει συνέχεια. Και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει επίσης… ανάγκες για διορισμούς κι ας δεν γίνονται διορισμοί στο Δημόσιο. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μετακινήθηκαν δεκάδες μετακλητοί σε υπηρεσίες του Μαξίμου και υπουργείων, ενώ έγιναν και δεκάδες διορισμοί! Ανάμεσά τους, προσελήφθησαν με συμβάσεις αορίστου χρόνου 5 νομικοί στο υπουργείο Προεδρίας της Κυβέρνησης και δυο δημοσιογράφοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Η αποκάλυψη για την κατασκευή ψευδών ταυτοτήτων για τουλάχιστον πέντε σχολιαστές-υμνητές της κυβέρνησης της ΝΔ και πολέμιους της αντιπολίτευσης στην ιστοσελίδα του protagon.gr, από την ομάδα xyzcontagion, έβγαλε στην επιφάνεια τον απόλυτο ευτελισμό της συστημικής και υπάκουης στην εξουσία δημοσιογραφίας. Ακόμη πιο εξευτελιστικό για τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους είναι ότι προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν με την πάγια χρήση ψευδωνύμων. 

Όταν θα αντικαταστήσουν κι αυτούς τους δημοσιογράφους με «κατασκευές» Τεχνητής Νοημοσύνης, δεν θα υπάρχει πια κάποιος να υποστηρίξει τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Τα νέα για την ενσωμάτωση της ΑΙ σε μεγάλα μίντια είναι πια ανησυχητικά για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία της πληροφόρησης. Η πρώτη μαζική κίνηση ανακοινώθηκε στον όμιλο Σπρίνγκερ στη Γερμανία και στην εφημερίδα Bild. Έπεται συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: