Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

ΟΙ ..ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ!!

 Παραπλήσιοι του Βίκτωρος Ουγκώ.. Εξερευνητές τους βάφτισε η χυδαία Μιντιακή προπαγάνδα.. Ένα ανήλικο και τέσσερις άσχετους με το αντικείμενο.. Και ορισμένοι ως έτοιμοι από καιρό τσίμπησαν. Σαν χάνοι. Και βγήκαν φόρα παρτίδα να καταθέσουν ως επαΐοντες την κούφια άποψή τους.. Για να μας μεταλλάξουν σε κλαυσίγελους. Γιατί διαπίστωσαν μένος κατά του πλούτου!!


 

Επιχειρήματά τους τα πρώτα πατήματα στο φεγγάρι. Κι αν τολμήσει ο οποιοσδήποτε υποψιασμένος να το αμφισβητήσει του επιτίθεντο ομαδόν. Γιατί η «επιτυχία» είναι αμερικανική !! 

Μα για κρατήστε την ανάσα σας μισό λεπτό: 

Πήξαμε στις Αμερικανιές! 

Η NASA έχει κατασκευάσει μια αποικία παιδιών-σκλάβων στον Άρη! 

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από έναν κινέζικο δορυφόρο αποκαλύπτουν μια εξωγήινη πόλη στο φεγγάρι! 

Οι ερπετόμορφοι εξωγήινοι ελέγχουν την Αμερικανική Κυβέρνηση. 

Ο πετρελαιομένος κορμοράνος του Ιράκ.. 

 Ψάχνουν σήμερα και παγκοσμίως αντίδοτο και ευθύνες έναντι της ελευθεριότητας και όχι της ελευθερίας την δύσπεπτη έννοια της οποίας είναι δύσκολο ν’ αντιληφθούν οι λαοί. Ποιοι λαοί.. Οι όχλοι..

Ποια είναι αυτή; 

Πως η ελευθερία είναι απωθητική επειδή επιβάλλει την ευθύνη λόγου και έργων. Αν επομένως σας έχει τύχει να παρακολουθήσετε ανθρώπους υψιπετούς παιδείας θα έχετε διαπιστώσει τη διστακτικότητα εκφοράς των απόψεών τους. 

Συμβαίνει επειδή η αμφιβολία ριζώνει κατά κανόνα πλάι στη γνώση που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σήμερα. 

Παρ’ όλ’ αυτά σε ένα από τα πλέον περιούσια επιτεύγματά της, τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, οι ψευδείς πληροφορίες γίνονται ανάρπαστες με τους επικοινωνιολόγους να ψάχνουν αναποτελεσματικά τις αιτίες, αλλά στο προφανές. 

Δύο είναι αυτές. 

Πρώτη και κυρίαρχη είναι πως πλέον η ανώτατη εκπαίδευση παράγει πλέον εξειδικευμένους αμόρφωτους. 

Και η δεύτερη στην οποία συνεισφέρει η πρώτη είναι η απουσία χρόνου διασταύρωσης της τερατολογίας.. 

Για παράδειγμα: 

Τι μπορεί να κάνει αυτές τις εξωφρενικές ιστορίες να καταλήξουν σε υψηλή δημοφιλία; 

Είναι εξαιρετικά απλό. Πέραν των όσων προηγήθηκαν οφείλεται και σε έναν ακόμη σατανικό παράγοντα που ωστόσο είναι άμεσα διασωλημένος με τους άλλους δύο. 

Την προηγηθείσα προπαγάνδα στην οποία ζυμώνονται οι λαοί κυρίως μέσα από τους κινηματογραφικούς φούρνους του Χόλυγουντ. Έχουν τόσο αυτοί (οι λαοί) αφομοιώσει τις διαστροφές των τερατολόγων σεναριογράφων με τα ανθρωπάκια του γράσου και της βαλβολίνης αντί αίματος στις φλέβες, που τις έχουν αποκαθηλώσει από τις σφαίρες της φαντασίας για να τις φορέσουν κράνος σε άδεια κρανία. 

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Nature Human Behavior μας παραπέμπει κατά τρόπο πειστικό σε έναν ακόμη λόγο. 

Την υπερπληροφόρηση. 

Η μία αφήγηση διαδέχεται την άλλη με καταιγιστικό ρυθμό όπως συμβαίνει με τις εικόνες στην πραγματική ζωή. Και όπως έχω γράψει στο βιβλίο μου Μέσα από τα Μέσα εντός της καθημερινής πανσπερμίας των χρωμάτων και των σχημάτων, τα φρένα του νου ακινητοποιούν το βλέμμα σε ότι αντανακλά τα εσωτερικά μας ενδιαφέροντα. 

 Είναι επομένως φύση αδύνατον σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από σκουπίδια να ξεχωρίσετε ένα διαμάντι ιδία όταν αυτό δεν βρίσκεται στο πεδίο αναφοράς σας. 

Να γιατί οι αλήθειες δεν ανεβαίνουν στην κορυφή. 

Σβήνουν, χάνονται, σαν υδρατμοί πάνω σε τζάμι με την αλλαγή της θερμοκρασίας. 

Και για να καταλήξουμε.. Συμβουλή προς τους «αυτοσχέδιους» της διαδικτυακής δημοσιογραφίας αλλά και σε δημοσιογραφικούς κρετίνους.. Όσο δύσκολο και επίπονο και αν είναι, μην υιοθετείτε τίποτα αν δεν το έχετε διασταυρώσει πολύπλευρα ή προσκρούει με βιαιότητα στη λογική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: