Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Τα ΜΜΕ έχουν πάντα δυο όψεις. Η διαδήλωση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών στις Σέρρες δεν καλύφθηκε καθόλου τηλεοπτικά. Δυο ημέρες μετά, ο πρωθυπουργός με ακραίο κυνισμό δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως οι συγγενείς των θυμάτων «εργαλειοποιούν προεκλογικά την τραγωδία». Μια φρικιαστικά απάνθρωπη τοποθέτηση, που κλώτσησε και διέλυσε την «καρδάρα» της ολοκληρωτικής λογοκρισίας που επέβαλλε στα μίντια η κυβέρνησή του. 


 

Δεν είναι μόνο το έγκλημα στα Τέμπη που αποτελεί «απαγορευμένη» προεκλογικά. πληροφόρηση για την κυβέρνηση Σχεδόν όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, η ακρίβεια, η διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, η πλήρης εγκατάλειψη όλων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, απουσιάζουν από τη μιντιακή κάλυψη των εκλογών. Τα ΜΜΕ προσφέρουν τον χρόνο και χώρο τους στο πολιτικό σύστημα χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής ενημέρωσης. 

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι πως οι πολιτικοί αρχηγοί, υπακούοντας στις τακτικές του πολιτικού μάρκετινγκ, έδωσαν περισσότερες συνεντεύξεις στις λεγόμενες ψυχαγωγικές εκπομπές, ξεχνώντας πως ειδικά τα μεσημεριανάδικα έχουν ως κοινό πολύ μεγάλες ηλικίες και κυρίως γυναίκες. Χρησιμοποίησαν το Tiktok για αδιάφορες εμφανίσεις προκειμένου να προσεγγίσουν τους νέους, ξεχνώντας πως η νέα γενιά είναι με τον τρόπο της πολιτικοποιημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: