Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

 

 Στάλθηκε στη διοίκηση 55 ημέρες πριν έγκλημα κατά των 57 του κοινωνικού μας αφρού και στοιχειοθετεί  κατηγορηματικά τον ενδεχόμενο δόλο!!!


 

Ενα νέο ντοκουμέντο από τη δικογραφία για το έγκλημα στα Τέμπη αποκαλύφθηκε χτες («Νέα»). 

Πρόκειται για υπηρεσιακό έγγραφο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ που γράφει μεταξύ άλλων για τους σταθμάρχες και τους άλλους εργαζόμενους σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Λάρισας: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το προσωπικό εργάζεται πέραν του κανονικού ωραρίου, όπου μερικές φορές φτάνει δυο και τρεις ημέρες συνεχόμενα. 

Παρ' όλες τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις από τον αρμόδιο προϊστάμενο, δεν έχει γίνει καμιά συμμόρφωση, μέχρι που δυστυχώς έχουν φτάσει ορισμένοι σε εκβιαστικές και αλαζονικές συμπεριφορές. Λόγω κόπωσης δεν έχουν τεταμένη την προσοχή που χρειάζεται, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών». 

Με το έγγραφο ζητούνταν «άμεσες ενέργειες» από τη διοίκηση, θυμίζοντας μάλιστα ότι «εξαιτίας όλων αυτών», στις 26/4/2019 είχε γίνει σοβαρό δυστύχημα σε σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας «με σοβαρούς τραυματισμούς». 

Το χειρότερο όλων είναι ότι το συγκεκριμένο έγγραφο - προειδοποίηση στάλθηκε στις 3/1/2023, δηλαδή 55 μέρες πριν από το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη. 

Οι περιγραφές για τη στάση των εργαζομένων δείχνουν πως είχαν φτάσει στα όριά τους από τα εξαντλητικά ωράρια και αναφέρονται σαφώς οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών. 

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο αθροίζεται στις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών όλα τα προηγούμενα χρόνια για τους παράγοντες που οδηγούν στα ατυχήματα. 

Προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν, γιατί αυτό επέβαλλε η πολιτική της «απελευθέρωσης» και του κόστους - οφέλους. Κι επειδή ο σιδηρόδρομος ξανάνοιξε όπως ακριβώς έκλεισε, κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος ή να ισχυρίζεται πως «δεν είδε» και «δεν άκουσε»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: