Κυριακή 30 Απριλίου 2023

ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

 Επανήλθα έμπλεος θυμού από τις προεκλογικές παπάρες των  αστών πολιτικών μηρυκαστικών . Που εξακολουθούν να αυτό-αντιγράφοντονται εξοργιστικά. 

«Δεν είμαι εδώ για να μοιράσω παροχές» εξήγγειλε το ένα δια φανών και λαμπάδων υιοθετημένο του παγκόσμιου κοσμοπολιτισμού. 


 

«Βρίσκομαι εδώ για να απλώσω το όραμά μου!!» συμπλήρωσε ανερυθρίαστα σα να πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.. Με τα ευλογημένα των οικονομικών δικτατοριών alter ego του, να συμφωνούν διαφωνώντας επί των λεπτομερειών. 

Σχήμα οξύμωρο!! Ναι.. 

Μόνο που η κοινωνία το βιώνει ως σχήμα του παραλόγου. Επειδή η τελευταία αν δεν το κατανοεί υποψιάζεται πως κατά την αλφαβήτα των οικονομικών κρίσεων του καπιταλισμού, πνίγονται οι λαοί στις αντιφάσεις της. 

Πρώτος και κυρίαρχος κανόνας τους είναι η καταστροφή μέρους ή και του συνόλου του κεφαλαίου, μηδέ εξαιρουμένων των λαών. Για να επιβιώσουν της αραίωσης οι απολύτως απαραίτητοι. Οι υπεράριθμοι στο κοινωνικό περιθώριο. Κι από εκεί στον σκουπιδοφάγο του πολιτισμικού μας νεροχύτη. Με το εν αρχή ανεξήγητο να εντοπίζεται στο γιατί οι λαοί να συναινούν διαιωνίζοντας εκλογικά τη παρουσία τους. 

Απαντιέται αυτό καθημερινά στην εργασιακή ζούγκλα του βαθέως κράτους. Μ’ ένα λαό τρομοκρατημένο να υποκύπτει ως θύμα στους πολιτικούς και κοινωνικούς βιασμούς τους. Έτσι αποθρασύνονται στη λογική πως στους παράφρονες ή τους σατράπες λέμε πάντα «ΝΑΙ».Με την φρούδα ελπίδα ότι δεν θα μοιράσουν επιπλέον πόνο. 

Λάθος τεράστιο. 

Γιατί εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πλέον των αλυσίδων μας κι απέναντί μας δεν έχουμε πολιτικούς ψυχάκηδες.Αλλά πολιτικούς μειοδότες της εκποίησης του λαϊκού πλούτου και της ζωής μας. 

Πρόκειται περί ενός κατά συρροή και εξακολούθηση καλά σχεδιασμένου εγκλήματος τους δράστες του οποίου βολεύει η επίκληση του ελαφρυντικού της άγνοιας ή της παράνοιας! 

«Αν ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί άλλη άποψη για την συμφωνία των Πρεσπών ή την πτώχευση των φυσικών προσώπων και τους άγριους πλειστηριασμούς, ας την ακουμπήσει στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» σημείωσε αποκαλύπτοντας αλλά και αποκαλυπτόμενος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που βούλιαξε το βήμα του επί του.. βαθέως χαλιού, που του είχαν στρώσει εν ονόματι της εθνικής φενάκης περί της λαϊκής κυριαρχίας, οι προηγούμενοι πολιτικοί αρουραίοι της καθεστωτικής διαχείρισης..

Κάτι σαν να λέμε δεν φταίω εγώ η Δυτική Εύα με εξαπάτησε και εκτός όλων των υπολοίπων σηκώσαμε με το θράσος χιλίων πιθήκων τα όπλα κατά των ευεργετών μας. Της Ρωσίας!!

Με τον λαό πολλαπλώς στραγγισμένο και δια της επαναλαμβανόμενης ψήφου του να δηλώνει συνενοχή. Εμπαιγμός!! Περί ποιας λαϊκής κυριαρχίας σε μια αποικία αναφέρονται; Και οι μεν – το καθεστώς—και οι δε – ο λαός.Οι πρώτοι υποκρύπτουν την εθνική υποτέλεια και ο δεύτερος την εθνική του δειλία να εξεγερθεί. 

Ας το παραδεχτούμε για να τελειώνουμε. 

Όροι όπως ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη μοιάζουν με άστρα που έχουν οι συντεταγμένες τους για τους γραβατομένους λιμοκοντόρους χαθεί. Είναι το άλλοθι που τους έχουν αλλάξει νόημα και περιεχόμενο. Μα εμείς που ξέρουμε που ακριβώς βρίσκονται στον ουρανό των δικών μας οραμάτων θα συνεχίσουμε να ορκιζόμαστε σε αυτές.. 

Και  δεν μπορεί .. Κάποια στιγμή θα τις αγγίξουμε.. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: