Σάββατο 15 Απριλίου 2023

ΠΑΨΤΕ..

 

Τάξη στην αταξία από τον Βασίλη.. Η απόπειρα της ψυχανώμαλης Σιμόν Ντε Μποβουάρ – με το Δεύτερο Φύλο της-- στην εξομοίωση των δύο φύλων, κατέληξε στην αντιστροφή του άλλοτε πρωταγωνιστικού ρόλου της γυναίκας, καθιστώντας τη κομπάρσο.

 Για να ζητήσει στην εσχατιά της ζωής της και δια μέσου της Φιγκαρό συγνώμη, επί των ερειπίων της μικροαστικής οικογένειας όμως. Τι δόλια απέκρυψε; Πως άλλο εξίσωση κι άλλο εξομοίωση. Γιατί αυτουποβαθμίστηκε. 

H γυναίκα ήταν είναι και θα είναι δίχως την παραμικρή αμφιβολία σαφώς ευφυέστερη και κυρίως ωριμότερη ενός αρσενικού. 

Απόδειξη πως είναι ο άνδρας που εξελίσσοντας τις επιστήμες και την τεχνολογία της παρέδωσε αυτοκαταστροφικά τη σημερινή θέση ισχύος της. Μόνο που: Την διαχειρίστηκε με έπαρση και βυθίζεται στην άβυσσο του μεταξύ των δύο φύλων σημερινού χάους. 

Της διέφυγε, αν και εξ ενστίκτου το γνώριζε, (αν οι γυναίκες ξυπνούσαν ένα πρωί και τους άρεσαν τα μούτρα το σώμα και τα μαλλιά ο καπιταλισμός θα είχε πέσει σε 24 ώρες) πως είναι η όραση η κυρίαρχη αίσθηση που το αρσενικό προσλαμβάνει την εξωτερική πραγματικότητα, με τις υπόλοιπες αισθήσεις να περιορίζονται στο 20%. Έλκεται από την επιφάνεια. 

Αντιθέτως του θηλυκού στο οποίο η όραση συγκυριαρχεί με την ακοή. Καθαρή εγκεφαλική λειτουργία. Κατά συνέπεια: ΠΑΨΤΕ να ψάχνετε κυρίες μου τον τέλειο άνδρα. Ξέρετε από τα πριν πως θα τον βρείτε σε αυτόν που θα γεννήσετε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: