Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΕΞΩΣΗ ΜΕΤΑ ΝΟΥΘΕΣΙΩΝ

 Εξώδικο"Επενδυτικής"εταιρίας: 

Η εταιρεία έκανε αυτό που δεν έκαναν ούτε η οικογένειά της, ούτε οι φίλοι της, ούτε ο Δήμος, ούτε οι κοινωνικές υπηρεσίες «αφήνοντάς σας τη χρήση του ακινήτου μας… μέχρι σήμερα»

 Τι είπατε δεν άκουσα; Ψιθυρίσατε μήπως τ' όνομα μιας ιστορικής επετείου; Της 17ης Νοέμβρη; Αν νομίζουν στο Μητσοτακιστάν ότι έχουν καθαρίσει με τους τιμωρούς πλανώνται πλάνην οικτράν.. Η οργή θα συσπειρώσει νέους πολυπληθέστερους

 


Η κυρία Ευδοκία ανεβαίνει τον δικό της «Γολγοθά». Είναι μία εκ των χιλιάδων δανειοληπτών που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν το δάνειό τους και αυτό «πέρασε» στα χέρια fund που επίσπευσε τον πλειστηριασμό ακινήτου της. 

Μόλις πριν από τρεις ημέρες ήρθε αντιμέτωπη και με το θράσος της επενδυτικής εταιρείας (τώρα μήπως καταλαβαίνετε το είδος των επενδύσεων; )που έχει αγοράσει το σπίτι της. 

Το σπίτι της κυρίας Ευδοκίας, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και που πριν από λίγο καιρό γνώρισε την αναλγησία των εκπροσώπων των funds και του δικαστικού επιμελητή που της ζητούσαν να φύγει αν και ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι, βρίσκεται στην Αθήνα. Βγήκε σε πλειστηριασμό από το fund στο οποίο είχε «περάσει» η οφειλή της και το απέκτησε επενδυτική εταιρεία με έδρα την Λευκωσία στην Κύπρο. 

Πριν από δύο ημέρες και συγκεκριμένα στις 19 Μαρτίου 2023 δικαστικός επιμελητής έκανε επίδοση του εξώδικου, το οποίο τής απέστειλε η επενδυτική εταιρεία και της ζητεί με θράσος μέσα σε διάστημα 5 ημερών να αποχωρήσει ενώ αναφέρει το εξής εξωφρενικό και εξοργιστικό: ότι η εταιρεία έκανε αυτό που δεν έκαναν ούτε η οικογένειά της, ούτε οι φίλοι της, ούτε ο Δήμος, ούτε οι κοινωνικές υπηρεσίες «αφήνοντάς σας τη χρήση του ακινήτου μας… μέχρι σήμερα». 

Το εξώδικο, το οποίο φέρνει στο φως το enikos.gr, έχει συνταχθεί σε ένα διαφορετικό… ύφος από το σύνηθες ενός τυπικού δικαστικού εγγράφου. Γραμμένο σε πιο ήπιο τόνο, περισσότερο κάνει επίκληση στο… συναίσθημα της κυρίας Ευδοκίας. 

Η εταιρεία είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να δείξει ένα «ανθρώπινο πρόσωπο» μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν όταν δικαστικός επιμελητής πήγε στο σπίτι της και εκεί… συνάντησε την οργή των συγκεντρωθέντων που υποστηρίζουν την κυρία Ευδοκία. «Είναι σαν να λένε σε βγάζουμε από το σπίτι σου αλλά με… γλυκό τρόπο» τονίζουν νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας το ύφος του εξώδικου και κάνουν λόγο για υποκρισία από μέρους της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: