Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ

 Ανωνύμου του Έλληνος

Στο Δ’ Γερμανικό Ράιχ (κατ’ ευφημισμό Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι σε στάση αναμονής, με την Κεντρική Τράπεζα να ετοιμάζεται να παρέμβει πυροσβεστικά σε περίπτωση, που υπάρξει πρόβλημα. Το γράψαμε ήδη από προχθές και επιβεβαιωθήκαμε 


 

Συνεχίζει, ωστόσο, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα, παράρτημα της Γερμανικής Τράπεζας, να αυξάνει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης για να μην τρομοκρατηθούν οι καταθέτες, πλην πολλοί αναλυτές θεωρούν μέγα λάθος την κίνηση αυτή εν μέσω μεγάλης κρίσης και χρεοκοπίας τραπεζών. 

Πού είναι τα νέα Μνημόνια για την Γκραικυλία; 

Στην επαναφορά της δημοσιονομικής πειθαρχίας και στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας. 

«Η γενική ρήτρα διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η οποία προβλέπει προσωρινή απόκλιση από τις δημοσιονομικές απαιτήσεις σε περιόδους σοβαρής οικονομικής ύφεσης, θα απενεργοποιηθεί στα τέλη του 2023», επιβεβαίωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. 

Δεν είναι ακόμα τόσο απλά τα πράγματα.

Υπέρμαχος της παραπάνω ρύθμισης είναι η Γερμανία, αλλά υπάρχει ισχυρή αντίδραση και ζητείται από άλλες χώρες παράταση του χρόνου μη τήρησης του συμφώνου μέχρι και το 2024. 

Η συνέχεια στα επόμενα Eurogroup. 

Το τέλος του 2023 ή στο μέσον του 2024 ή με το καλό από την 1η 1ου του 2025 για την Γκραικυλία τα μαντάτα είναι αργά ή γρήγορα ζοφερά. 

Πώς να τηρήσει δημοσιονομική σταθερότητα και πειθαρχία, όταν το χρέος θα είναι στο τέλος του έτους στο 161% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις αισιόδοξες προβλέψεις και 170% του ΑΕΠ για τους απαισιόδοξους; Θυμάστε ότι τα Μνημόνια επιβλήθηκαν για χρέος 150% του ΑΕΠ; 

Πώς να μην τηρηθεί ο εγκληματικός κανόνας χρέους, όταν ο όχλος κοιμάται; 

Ετοιμαστείτε για νέα Μνημόνια, μισθούς και συντάξεις του πεντακοσάρικου την επόμενη τριετία! 

Εκτός αν συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία! Μην το γελάτε! Αυτό το γεγονός, αμέσως μετά το πείραμα Covid-19 έριξε παραπίσω στην ημερήσια διάταξη του Δ΄ Γερμανικού Ράιχ τα άθλια κόλπα περί δημοσιονομικής σταθερότητας. 

Με τις υγείες σας και όνειρα γλυκά και (ταξικά)…  απονήρευτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: