Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ Ή ΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ;

 Ασφαλώς και θα έχετε παρακολουθήσει ατέρμονες αμπελοφιλοσοφίες

γεωπολιτικού χαρακτήρα.. Μερικές πράγματι άξιες λόγου.. Οι πλείστες όμως προορίζονται για τον κάδο της ανακύκλωσης.. Κυρίως αυτές του Δυτικού προπαγανδιστικού περιεχομένου. 

Όσοι με διαβάζουν, είτε παλαιότερα από τον τύπο, είτε τώρα δια του διαδικτύου, ξέρουν καλά πως αντιπαθώ τα έντυπα σεντόνια. Υποτάσσω τη πυκνή γραφή μου στο περιέχον του περιεχομένου.. 


 

Για να εξορύξω και ν αναδείξω την ουσία που εν προκειμένω είναι η εξής: 

Η μητρόπολη του καπιταλισμού αυτοκτονεί και αυτό είναι δια γυμνού οφθαλμού ορατό. Ως επιστέγασμα αναφέρω το προφανές: πως έσπρωξε δια των επιλογών της την Κίνα στην αγκαλιά της Ρωσίας . Ή και αντιστρόφως. 

Δυο χώρες οι οποίες μέχρι σήμερα είχαν -- ακόμη και επί της κομμουνιστικής περιόδου-- σοβαρές μεταξύ τους διαφορές. 

Με δεδομένο πως και οι Ινδίες έχουν από καιρού ξεκαθαρίσει ότι εντάσσονται στην εν λόγω συμμαχία, επί της παραμεθοριου της οποίας --θυμηθείτε με-- αλληθωρίζει και η Κορέα στο σύνολό της, (θα τρίζουν τα κόκαλα των Ελλήνων που έχουν ενταφιαστεί εκεί στο όνομα του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού) το Ασιατικό μπλοκ του μέλλοντός μας εγεννήθη δια των εμβρυουλκών των ΗΠΑ που: . 

Απειλούν ευθέως και πρωτόγνωρα την Κίνα επισπεύδοντας την τερατώδη Ασιατική Συμμαχία της οποίας η αγορά είναι ο μισός και πλέον πληθυσμός της γης. 

Και την απειλούν όχι δια ιδίων μέσων αλλά δια αντιπροσώπων.. Ποιους;

Τους λαούς των χωρών μελών του ΝΑΤΟ με την φαιδρά πορτοκαλέα εμπροσθοφυλακή!! 

Για ν’ αμυνθεί όχι επί των πάτριων εδαφών, αλλά της αποτροπής του βέβαιου ακρωτηριασμού εκείνης της φασιστικής Βαβέλ που καλείται Ευρώπη. Με τις δεξαμενές σκέψης της υπερατλαντικής ηπείρου (New York Times) να ζυγιάζουν σε άρθρο τους σοβαροφανώς, ποιος υπερτερεί τίνος κατά την έκρηξη ενός παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου. 

Η Ευρασία όμως του Όργουελινού μεγάλου αδελφού –αυτού του Βρετανού πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών-- είναι προ των πυλών της νέας Ρώμης μαυρίζοντας τον ορίζοντα από το εγγύς μέλλον, αλλά εμείς εξακολουθούμε τον ηδονικό ύπνο μας, στην Ησιοδική νήσο των μακάρων, ή αλλιώς στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ως όλα αυτά να συντρέχουν σε ένα παράπλευρο Σύμπαν. 

 Για ν αποδειχτεί ανατριχιαστικά ότι : Μετά το Άουσβιτς ξέρουμε για τι είναι ικανός ο άνθρωπος. Μετά τη Χιροσίμα ξέρουμε τι διακυβεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: