Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Ν ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 Πινγκ πονγκ!! Δυο παγκόσμιες και πανελλήνιες ασημαντότητες ερίζουν περί του μέλλοντος των καταθέσεών μας!! Ο ένας --Σταϊκούρας-- ν' ανησυχούμε, ο άλλος --Στουρνάρας -- είναι ασφαλείς!! Πως δικαιολογείται η ύπαρξή τους; Κάποια στιγμή ένα κοπάδι προβάτων θα γίνει το δείπνο μιας αγέλης λύκων που έχει προηγουμένως εκλέξει απολύτως δημοκρατικά παλιομαλάκες.. Το London School of Economics αποβάλλει κατ' έτος εκατοντάδες τόνους από σκουπίδια ως αυτοί



Καθησυχαστικός είναι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας απέναντι στις αναταράξεις του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, λέγοντας πως οι Έλληνες δεν πρέπει να ανησυχούν για τις καταθέσεις τους. 

Όπως τονίζει ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «η ανάπτυξη φέτος θα είναι υψηλότερη από ό,τι υπολογίζαμε πριν από έξι μήνες, περίπου στο 2,3%, ενώ η ανεργία θα πέσει κάτω από το 12%». 

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό είπε ότι «φαίνεται να είναι επίμονος» και τον χαρακτήρισε «το μεγάλο πρόβλημα για το 2023», ωστόσο συμπλήρωσε ότι θα είναι λίγο χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις, γύρω στο 4,5%. «Δεν θα δούμε μείωση των τιμών, ούτε σταθεροποίηση, αυτό που θα δούμε είναι να αυξάνονται οι τιμές με μειωμένο ρυθμό» είπε και πρόσθεσε ότι η ακρίβεια φεύγει από την ενέργεια και επικεντρώνεται στα τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: