Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

O KAΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ

 Eξαπλώνεται αντιστάσεως μη ούσης ο καπιταλισμός σαν μαύρη λαδιά. Με αλλεπάλληλα νομοθετήματα συσφίγγει τα δεσμά των λαών. Κι αυτοί της τηλεοπτικής αποχαύνωσης παραδίδουν τα κλειδιά συγκροτημένων κρατών σε μια αδιαφανή εξουσία. 

Τις Αγορές. 

Η σύγχρονη μεταμφίεση των τραπεζών είναι, που πλέον ελέω των οικονομικών δικτατοριών ελέγχουν ως και την ανάσα μας. Εργαλείο και σημαία τους η τεχνολογία που περιθωριοποίησε εκατομμύρια ανθρώπους και αφού προηγουμένως κατέστησε τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής του πλούτου, άχρηστους. 


 

 Μπήκαν στη πόλη οι οχτροί κι εμείς γελούσαμε έγραψε ο Βάρναλης προφητικά πριν δεκάδες χρονια. 

Και δικαίως. Γιατί τ’ αποφώλια καπιταλιστικά τέρατα πρόβαλλαν τη μία όψη του νομίσματος. Το τυρί της τεχνογνωσίας. Που πραγματι ήταν εντυπωσιακά ελκυστική. 

 Στην αθέατή του πλευρά κρυβόταν η φάκα. Αυτή που θα μας διαιρούσε σε πατρίκιους και πληβείους. Σε χρήσιμους και άχρηστους. 

 Όταν η ιστορία επαναλάμβάνεται, επαναλαμβάνεται ως φάρσα είπε ο δημοφιλέστερος και παγκοσμίως νοητικά απλησίαστος Έλληνας πρωθυπουργός. 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου. 

Το γαρ πολύ του σοκ επιβολής των επιστημονικών επινοήσεων προκαλεί παραφροσύνη. Γιατί επί των ημερών μας βιώνουμε κατ' επανάληψη την επανάσταση των Λουδιτών κατά της κλωστοϋφαντουργίας! Που δεν τους δίδαξε κανείς πως η ζωή δεν αδρανεί. 

«Θεός πάντων η ενέργεια και η κίνηση» όπως έγραψε ο Ευτύχης Μπιτσάκης. 

 Γι αυτό και ο ασυνάρτητος κι εκδικητικός κατά της τότε εξέλιξης στρατός τους ηττήθηκε από τον Πέρσιβαλ ταπεινωτικά. 

Δεδομένου του κανόνος αυτού, ότι -η τεχνολογία- είναι ανθρώπινο δημιούργημα και ως τέτοιο ποτέ δεν πρόκειται να υψωθεί πάνω από τον δημιουργό της –τον άνθρωπο- τι υπολείπεται; Ο τρόπος που ο ολιγάρχης τη χρησιμοποιεί. 

 Κατά συνέπεια: Ουδεμία έτσι έχουν αξία τα σημερινά αναθέματα κατά της ψηφιακής τεχνολογίας.. Ακούγονται όμως.

Πρόκειται για το σιχαμερό εφεύρημα παραπλάνησης των λαών από τις οικονομικές δικτατορίες. Ώστε αυτοί να κοιτούν το δάκτυλο και όχι τον μηχανισμό εντολών του. Δεν είναι έτσι ανεξήγητη η παρανοϊκή αντίφαση των ελίτ που δια μέσου της τηλοψίας σαρώνει μυαλά πως: οι εργάτες, οι εργαζόμενοι εν γένει, αν και φτωχοί οφείλουν να καταναλώνουν σα πλούσιοι.. 

Μόνο που: 

Από τα σπάργανα ως την σύγχρονη μορφή της η εξέλιξη δέχθηκε επεμβάσεις χιλιάδων επιστημόνων με δισεκατομμύρια από στάλες νοητικού ιδρώτα για να καταλήξει στην κατοχή του λαού και όχι της ολιγαρρχίας. Διαφορετικά θα καταλήξει ο άνθρωπος να αλυσοδεθεί από τα επιτεύγματά του. Κατά πως τον φαντάστηκε αποκαρδιωμένος ο Ελύτης.

 Ιδού ο λόγος που εξαναγκάζουν το ανθρώπινο γένος στη βίαιη μείωσή του αφού η ρομποτική κατέστησε τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες ανενεργές, με τον καπιταλισμό ν ανατρέπει ακόμη και θεμελιώδεις θρησκευτικές δοξασίες, επί των οποίων στηρίχθηκε η διαιώνισή του. 

«Ποιος θυμάται εκείνο το αυξάνεστε και πληθύνεστε και πληρώσατε τη γη»!! 

Εκστομίστηκε τότε που η ανθρωπότητα είχε ανάγκη εργατικών χεριών για ν’ αναπτυχθεί. Για να χάσει κάθε χρηστική της αξία η φράση αυτή σήμερα που: Τα χέρια αντικαταστάθηκαν από τις μηχανές.Ορθά. Δεδομένων των νοητικών του ικανοτήτων η χειρονακτική εργασία για τον άνθρωπο είναι ντροπή. 

Το επιβεβαιώνει πανηγυρικά η τεχνολογία. Και με τα λούμπεν απροσάρμοστα ξέφτια δεξιά κι αριστερά τι θ' απογίνει; Θα παροχετευτούν στα απόβλητα για να μείνει ο ψηφιακός πίθηκος των Μέσων Κοινωνικού Αυνανισμού και της καθολικής αυταπάτης. Που φαντασιώνεται ο μαλάκας ότι είναι ελεύθερος. 

Δραματική οπωσδήποτε εξέλιξη κατά την οποία οι εικονικοί φίλοι δεν είναι παρά η ναρκισσιστική επιβεβαίωση του ζωώδους «εγώ» που αποφέρει τρισεκατομμύρια δολάρια στους παρόχους των συγκεκριμένων υπηρεσιών. 

Αυτό που δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό είναι πως o εκπτωτευμένος και ψηφιοποιημένος εαυτός πέραν του ότι πωλείται ως εμπόρευμα, κατήργησε χιλιάδες θέσεις αξιόπιστης και υπεύθυνης πνευματικής εργασίας, αφού αποκαρδίωσε τους υποψηφιους δημιουργούς.. Τετέλεσται..

Δεν υπάρχουν σχόλια: