Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Κιόμως η Ερζιν δεν είχε ούτε έναν νεκρό

 Αλλά και δεν θα μπουν μπολντόζες γιατί δεν έπεσε ούτε ένα κτήριο!! Ο λόγος; Ο δήμαρχός της ήταν ο φόβος και ο τρόμος των εργολάβων.. Πλέον των μισών είχαν σταλεί στο ακροατήριο για κακοτεχνίες!!

 


Ερζίν: Η πόλη που δεν θρήνησε ούτε νεκρό Φωτεινή εξαίρεση στον τραγικό κανόνα αποτελεί η πόλη Ερζίν στην επαρχία Χατάι, μια πόλη 42.000 κατοίκων τα κτίρια της οποία στάθηκαν όρθια. «Δεν χάσαμε ούτε έναν άνθρωπο ούτε και έχουμε τραυματίες. 

Οι μόνες απώλειες είναι κάτοικοι της πόλης μας που βρίσκονταν σε γειτονικές περιοχές» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Euronews ο δήμαρχος της Ερζίν Οκές Ελμάσογλου. 

 Ο ίδιος απέδωσε την πραγματικότητα αυτή στο γεγονός ότι κατά την περίοδο της δημαρχίας του δεν επέτρεψε καμία παράνομη κατασκευή. 

«Μου έλεγαν "θα χτίσουμε ένα κτήριο, θα μας δώσετε άδεια;" κι εγώ τους απαντούσα "δεν έχω τέτοια εξουσία. Δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο"» δήλωσε ο δήμαρχος της Ερζίν. Και πρόσθεσε: 

«Ακόμα και αν πολεμήσεις το φαινόμενο αυτό, οι πολίτες θα συνεχίζουν να προσπαθούν να χτίσουν παράνομες κατασκευές. Αν δεν έχεις αρκετό προσωπικό, δεν έχεις 100% πιθανότητα να το ελέγξεις αυτό. Αλλά εμείς είχαμε τη θέληση και είπαμε ότι δεν θα κάνουμε κάτι τέτοιο τη δική μας περίοδο». 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο δήμος της Ερζίν είχε θεσπίσει και επέβαλε και τα σχετικά πρόστιμα έχοντας στείλει υποθέσεις στη δικαιοσύνη. «Με αυτή την έννοια η συνείδησή μου είναι καθαρή» κατέληξε ο Τούρκος δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: