Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ

 ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣ !!  

Ο Σταμάτης Μορφονιός, γνωστός ως ένας από τους πιο ιδιαίτερους, αντισυμβατικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, συναντιέται με την νεοσύστατη μπάντα «Utopia» που αποτελείται όμως από μουσικούς με μεγάλη διαδρομή στα μουσικά πράγματα. 

 Τον θρυλικό ντράμερ του Παύλου Σιδηρόπουλου, Κυριάκο Δαρίβα, τον ιδιαίτερο κιθαρίστα Κώστα Μιχαλό, μεταξύ άλλων κιθαρίστα της ιστορικής μπάντας «Λευκή Συμφωνία», και τον στιβαρό μπασίστα Παναγιώτη Χαραμή που συνόδευσε για ένα διάστημα με το μπάσο του τον Τζίμη Πανούση. 

Μαζί παρουσιάζουν το πρώτο τραγούδι της ανεξάρτητης δισκογραφικής τους δουλειάς με γενικό τίτλο «Ένα ηλιόλουστο πρωινό στην Ουτοπία» που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα την Άνοιξη. 

Το «Μην υπακούς» είναι ένα αιχμηρό τραγούδι στον ήχο και τον στίχο του. Ένα τραγούδι που ο δημιουργός του Σταμάτης Μορφονιός, το προλόγισε με τις παρακάτω φράσεις: «Για όλα όσα εδώ και αιώνες ζούμε σε επανάληψη. Ίδιο έργο. Διαφορετικοί ηθοποιοί. Μια κακογραμμένη και κακοπαιγμένη παράσταση που δε λέει να κατέβει. Δεν θα κουραστούμε ποτέ. Θα “βαράμε” μέχρι δικαιοσύνης αδέρφια.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: