Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙΕΙ ΓΟΥΝΕΣ

 Απεργίες και διαδηλώσεις με αίτημα να αυξηθούν οι μισθοί γίνονται αυτήν την περίοδο σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου ο λαός «μίλησε» πρόσφατα με την ψήφο του, αλλά αποκαλύφτηκε γρήγορα η χρεοκοπία της αναμονής για «καλύτερες μέρες» από τους εναλλασσόμενους κυβερνητικούς «σωτήρες». Εχουμε και λέμε: 


 

Στη Γαλλία είχαν βουλευτικές και προεδρικές εκλογές μέσα στο 2022. Ομως, από τα τέλη του περασμένου χρόνου, οι απεργίες είναι αμείωτες, παραλύοντας κρίσιμους κλάδους της παραγωγής. 

Στη Γερμανία έγιναν προεδρικές εκλογές τον Φλεβάρη του 2022. Πριν προλάβει όμως η νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση να κλείσει χρόνο, πραγματοποιούνται οι μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων ετών, όπως στα λιμάνια, ενώ προχτές παρέλυσε και το αεροδρόμιο του Βερολίνου. 

Στην Αγγλία πρωθυπουργοί και υπουργοί πάνε κι έρχονται. Οι εργαζόμενοι όμως σε μια σειρά από κλάδους «ξαφνιάζουν» κυβέρνηση και εργοδοσία με πρωτοφανείς απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως στα νοσοκομεία. 

Οσοι λοιπόν στη χώρα μας ποντάρουν στην «αναμονή» της κυβερνητικής εναλλαγής για να δουν άσπρη μέρα, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τους εργαζόμενους σε άλλες χώρες, που πήγαν στην κάλπη με προσδοκίες και «κάηκε η γούνα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: