Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ

Ποιος να το 'λεγε πριν από έναν χρόνο, ότι ΝΑΤΟικά «Leopard» θα κατευθύνονταν στις πεδιάδες της Ουκρανίας, απογειώνοντας την εμπλοκή με τη Ρωσία και φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης της σύγκρουσης. 

 


Σίγουρα όχι από το καθεστώς, που επιστράτευε γελοιότητες περί «ασφάλειας» και «σταθερότητας» από τη συμμετοχή στα ΝΑΤΟικά σχέδια. 

Κι όμως, κάποιοι σκόρπιοι και αθεράπευτα ρομαντικοί  (του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου) προειδοποιούσαν πολύ καιρό πριν ότι οι ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν πάτο. Οτι τα ΝΑΤΟικά σχέδια ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» και η εμπλοκή της χώρας βάζει τον λαό στο στόχαστρο μεγάλων κινδύνων. 

Και δεν τα έλεγαν μόνο, αλλά οργάνωναν αντίσταση ενάντια στα σχέδια αυτά, για να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικές βάσεις, να σταματήσει η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα επικίνδυνα σχέδια, και κατά δήλωσή τους να μη διαλέξει ο λαός στρατόπεδο ληστών. 

Εναν χρόνο μετά, η σύγκρουση κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο, το «κάδρο» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανοίγει κι άλλο, από τα Βαλκάνια έως τον Ειρηνικό, η κυβέρνηση είναι «μέσα σ' όλα» τα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αξιοποιώντας την «κληρονομιά» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ. Και το χειρότερο.. 

Οι δύο μονομάχοι  και λοιποί συγγενείς «επαυξάνουν» υπό τον εκβιασμό των ΗΠΑ στην εμπλοκή, μουρμουρίζοντας περί «ανταλλαγμάτων» και παίζοντας τον δικό τους ρόλο στα άθλια ψευτοδιλήμματα, για να αποδεχτεί ο λαός ως μονόδρομο την πολιτική της εμπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: