Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΤΡΙΟΤ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

 ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ..

 


Τα πυραυλικά συστήματα «Patriot», πολύπλοκα, ακριβή και ακριβά, έχουν περιγραφεί ως το «χρυσό πρότυπο» της αεράμυνας των ΗΠΑ. Το ΝΑΤΟ τα προστατεύει ιδιαίτερα και απαιτείται από το προσωπικό που τα χειρίζεται - σχεδόν 100 σε ένα τάγμα για κάθε όπλο - να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο.

Η παράδοση των «Patriot» είναι επίσης σημάδι ότι η καλύτερη τεχνολογία του ΝΑΤΟ βρίσκεται «στο τραπέζι» για να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο, ή τουλάχιστον να αποκρούσει τη Ρωσία.

Η συστοιχία πυραύλων «Patriot» αναφέρεται ότι «θα είναι ένα κρίσιμο πλεονέκτημα» ενάντια στα μαζικά ρωσικά χτυπήματα των τελευταίων μηνών. Τα ουκρανικά στρατεύματα θα εκπαιδευτούν να χρησιμοποιούν αυτά τα συστήματα σε τρίτη χώρα, κάτι που «θα πάρει μερικούς μήνες» σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο του πακέτου είναι τα πυρομαχικά ακριβείας για ουκρανικά αεροσκάφη. Τα ουκρανικά αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα σε μεγάλο βαθμό με πυρομαχικά που εκτοξεύονται κατά προσέγγιση. Η νέα συμφωνία αναφέρεται ότι θα περιλαμβάνει την προμήθεια κιτ καθοδήγησης ή Πυρομαχικών Κοινής Αμεσης Επίθεσης (JDAM), τα οποία η Ουκρανία μπορεί να βιδώσει σε μη κατευθυνόμενους πυραύλους ή βόμβες. Αυτό θα αυξήσει την ακρίβειά τους και το ποσοστό καταστροφής των ρωσικών στόχων. Η Ουκρανία έχει εφοδιαστεί με όλο και περισσότερα στοιχεία δυτικού τύπου πυροβολικού ακριβείας, όπως «Howitzer», και πυραύλους, όπως HIMARS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: