Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΠΟΙΟς ΘΑ ΕΚΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ;

 Την ώρα που «δίνουν και παίρνουν» οι συζητήσεις για το επόμενο μεγάλο βήμα της ελληνικής εμπλοκής στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, με την αποστολή S-300 στην Ουκρανία, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνέχιζε τις προηγούμενες μέρες να στέλνει τόνους με ΝΑΤΟικό πολεμικό υλικό σε Ανατ. Ευρώπη και Βαλκάνια, στους «συνήθεις ρυθμούς». 


 

Ο πρόεδρος του λιμανιού πανηγύριζε μάλιστα ότι μέσα σε 19 μέρες έφυγαν σιδηροδρομικώς 19 θανατηφόρα φορτία προς Βορρά. Βέβαια, η είδηση αυτή δεν βρήκε θέση στην αντιπαράθεση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που «σφάζονται» για το ποιος έχει τα μεγαλύτερα «καλάθια καπαμά» της φτώχειας και της ακρίβειας. 

Και πώς θα μπορούσε να βρει, αφού οι «τρεις σωματοφύλακες» της εμπλοκής από κοινού ψήφιζαν πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο το κατάπτυστο ψήφισμα για την αποστολή πρόσθετου οπλισμού στην Ουκρανία. Από κοινού ψήφιζαν και τη συνέχιση των κυρώσεων στη Ρωσία, που μεταξύ άλλων συμβάλλει στην εκτόξευση της ακρίβειας για τα νοικοκυριά. 

Κυρίως, όμως, από κοινού έστρωσαν τον δρόμο για τη ΝΑΤΟποίηση του λιμανιού, που βάζει στο μάτι του κυκλώνα τον λαό της περιοχής: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που το ενέταξε στον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ και δρομολόγησε την αξιοποίησή του με κονδύλια του αμερικάνικου στρατού. Η ΝΔ ολοκληρώνει τώρα το έγκλημα, πηγαίνοντας... τρένο την πολιτική της εμπλοκής και τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ. Ποιος θα εκτρέψει το τρενο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: