Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ

 ΔΙΑΚΟΝΑΡΑΙΟΙ - ΖΗΤΟΥΛΕΣ -- ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

 


Ανωνύμου του Έλληνος

Ποιος έχασε την τσίπα και την ντροπή να την βρούνε οι άθλιοι και χυδαίοι ραγιάδες της αποικίας Γκραικυλίας! Εξαθλιωμένοι, λιγούρηδες, σχεδόν πεινασμένοι, σε υγρά,  παγωμένα σπίτια μπουντρούμια δίχως ηλεκτρισμό και θέρμανση. 

 

Απορούμε πώς σε τέτοιες εφιαλτικές συνθήκες κοιμούνται του κακού καιρού, εξακολουθούν να είναι σε ταξικό κώμα! Δεν τουρτουρίζει τουλάχιστον η συνείδησή τους; Ή την ξεγελούν με το να μαλακίζονται νυχθημερόν σε οθόνη; 

Ο Καπιταλισμός συνεχίζει τα πειράματα! 

Τώρα τους μετατρέπει ξεφτιλισμένους διακονιαραίους, επαγγελματίες ζητιάνους με ποικίλα γλίσχρα επιδόματα, που μοιράζει η πολιτική συμμορία του Κούλη Μητσοτάκη, τάχα να συνδράμει στον βασανιζόμενο από την διεθνή κρίση όχλο. Γιατί είναι μεγαλόψυχη! Σου παρέχουν… γενναιόψυχα τα ψίχουλα, που πέφτουν από το λουκούλλειο τραπέζι των ξένων αφεντάδων και των ντόπιων τσάτσων τους και που εσύ αδρά πληρώνεις.

Φουντ Πας, Μάρκετ Πας, Φούελ Πας, Φαστ Πας, Πάουερ Πας και άλλες συναφείς μαλακίες, αγγλοβάρβαρες μπούρδες, που εφευρίσκουν η ξενόδουλη εξουσία και τα βοθροκάναλα. Βλακώδης σαρκασμός στην φτώχεια και τον ταξικό σου λήθαργο.

 Ίχνος ελληνικής λαλιάς, ακριβώς για να υπογραμμίσουν πόσο είλωτας και μηρυκαστική είσαι μαϊμού! Τ’ αγγλικά, άλλωστε, είναι πια η… γλώσσα του επελαύνοντος πιθήκου και της επιστροφής στο ζώο. Μη ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα set, sit, pass, food, fast και λοιπά μιξοβάρβαρα με τα νιάου-νιάου, γαβ-γαβ, κο-κο-κο-κο. Απλώς τα δεύτερα είναι πιο εύηχα και αυθεντικά των πρώτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: