Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

 

Γέφυρες συνεννόησης με τους εκδότες εφημερίδων έριξε με μεγάλη επιτυχία το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός δεν συναντήθηκε μόνο με τη Βάνα Μπάρμπα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «αντεπίθεση Μητσοτάκη» απέναντι στο βαρύ κλίμα των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές. Ανακοίνωσε με δελτίο τύπου και φωτογραφίες, τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της ένωσης εκδοτών έντυπων Μέσων, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Νίκο Χατζηνικολάου.


 

Οι εκδότες βρήκαν την ευκαιρία να ζητήσουν εκ νέου ρυθμίσεις για τη συνέχιση λειτουργίας των εφημερίδων. Ο Μητσοτάκης τους παρέπεμψε στο σχέδιο νόμου του Οικονόμου για τους όρους διανομής της κρατικής διαφήμισης, το οποίο αποσύρθηκε για να διορθωθεί. Θυμίζουμε ότι σε αυτό προωθείται η σύσταση επιτροπής λογοκρισίας με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από τις δημοσιογραφικές ενώσεις, που τα τελευταία χρόνια στηρίζουν αμέριστα την πολιτική Μητσοτάκη.

Η επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ΜΜΕ σχετίζεται με την απευθείας οικονομική στήριξη όλων των μίντια που διαθέτουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας. Στο μεγάλο πλιάτσικο ιδιωτικοποιήσεων υπάρχουν ωστόσο αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα. Πολλές τέτοιες συγκρούσεις φημολογείται πως βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη αντιδικία Κυριάκου Μητσοτάκη – Βαγγέλη Μαρινάκη στο φόντο των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: