Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΨΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ

 Αγοράζουν όταν το λαϊκό αίμα τρέχει στα πεζοδρόμια και το θέμα είναι πότε θα τρέξει το δικό τους..

 


Εν μέσω κατακραυγής για τους πλειστηριασμούς η κυβέρνηση αν δεν υποδύεται τον Γερμανό τουρίστα για τη σταύρωση του λαού, παριστάνει τον Πιλάτο , ως προς τις συνέπειες του νέου πτωχευτικού νόμου που ψήφισε. Για να συνεχίσει το διαχρονικό της έγκλημα σε βάρος των δανειοληπτών. 

Και στο καπάκι πρωταγωνιστεί στον ρόλο της «γαλαντόμας», με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «εξετάζει σχέδιο στήριξης των ευάλωτων δανειοληπτών» και άλλα παρόμοια φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Μόνο που ο εν λόγω μηχανισμός βρίσκεται ήδη σε ισχύ (!), ενώ αναφέρεται και στην πρώτη «μεταπρογραμματική» έκθεση της Κομισιόν, που βγήκε μέσα στη βδομάδα. Τι λέει εκεί; 

Οτι «το προσωρινό σχήμα στήριξης για την προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών έχει επίσης τεθεί σε λειτουργία στα μέσα Σεπτεμβρίου» για να «εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση μέχρι η νέα οντότητα (σ.σ. στην οποία θα καταλήγουν τα σπίτια από τους πλειστηριασμούς) να ξεκινήσει τις εργασίες της». 

Προσθέτει μάλιστα ότι αυτό το καθεστώς θα παρέχει επιδότηση των δανείων «πιστοποιημένων» ευάλωτων οφειλετών, βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα. 

Ο μηχανισμός «στήριξης», δηλαδή, όχι μόνο δεν προστατεύει ουσιαστικά κανένα λαϊκό σπίτι, αλλά έρχεται να δώσει μια ώρα αρχύτερα τα κλειδιά σε τράπεζες, funds, «Πάτσηδες» και λοιπούς «εκδοροσφαγείς» υπό την βεβαιότητα πως η μεγάλη πλειοψηφία δεν πρόκειται να περάσει κάτω από τον πήχη της ...πιστοποιημένης εξαθλίωσης, που θέτουν ως όρο για να επιδοτήσουν προσωρινά μερικές από τις δόσεις των δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: