Η αγωγή αφορά τη δυναμική παρέμβαση ομάδας γυναικών στο Πέραμα, εκπροσώπων σωματείων και φορέων, που αντέδρασαν στην προσπάθεια του συγκεκριμένου χρυσαυγίτη να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του δήμου, κατά τον περσινό εορτασμό της επετείου για την 28η Οκτωβρίου 1940.
Η αντίδραση, που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση ανάμεσα στους δεκάδες συγκεντρωμένους, στρεφόταν και κατά της δημοτικής αρχής, που «ξεπλένει» την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, καλώντας εκπροσώπους της σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην πάλη του λαού ενάντια στους ναζί, με μπροστάρηδες το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.
Ο συγκεκριμένος «παράγοντας» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, πέρα από επικεφαλής του συνδυασμού της για το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι γνωστός και ως «πρόεδρος» του δήθεν «σωματείου εργαζομένων» με την επωνυμία «Αγ. Νικόλαος», που στήθηκε με παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη και δίκαια οι εργαζόμενοι το χαρακτηρίζουν «δουλεμπορικό» γραφείο στην υπηρεσία των αφεντικών, με στόχο να χτυπήσει τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις τους.
Με την αγωγή του υποστηρίζει ότι «δεν έχω κατηγορηθεί για κανένα ποινικό αδίκημα, δεν έχω ουδεμία σχέση με παράνομες πράξεις και ενέργειες», προσπαθώντας προφανώς να ξελασπώσει και τους ομοϊδεάτες του, που καταδικάστηκαν ως στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος άλλωστε είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του ναζιστή βουλευτή Ι. Λαγού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου