Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ρίσι Σούνακ : Διχασμένοι οι Βρετανοί

 Αν και οι δημοσκοπήσεις είναι το εργαλείο διαμόρφωσης της κοινής γνώμης -- πως λέμε κοινό έγκλημα-- και όχι καταγραφής, μια πρώτη που διεξάχθηκε στην επικράτεια της Βρετανίας, εμφανίζει τους αλλοπρόσαλλους Άγγλους χωρισμένους στα δύο, σε σχέση με τον Ινδικής καταγωγής νέο πρωθυπουργό.. Με τους δημοσκόπους να τηρούν ένοχη σιωπή ως προς τις αιτίες.. Εναντιώνονται στην εκλογή ως προς τι; Τον πλούτο ή την καταγωγή του..Το μόνο βέβαιο είναι πως οι θυμόσοφοι έλληνες θα το αντιμετώπιζαν με μια φράση, Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!!



Σε δημοσκόπηση του Yougov για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι Βρετανοί ή απογοητευμένοι με την εκλογή του Ρίσι Σουνάκ ως πρωθυπουργού, το 41% δήλωσε απογοητευμένο και το 38% δήλωσε ικανοποιημένο. Το 21% των Βρετανών απάντησε «δεν γνωρίζω».

Στο μεταξύ το πρωί της Τρίτης η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο ΟΡίσι Σουνάκ γίνεται και επίσημα πρωθυπουργός της Βρετανίας την Τρίτη, καθώς αναμένεται να γίνει δεκτός από τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ ο οποίος θα του δώσει και επισήμως την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: