Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Νατοασιατική σύγκρουση :

 Η Κίνα μειώνει τις εξαγωγές στην Ευρώπη αυξάνοντάς τις ταυτοχρόνως προς την Ρωσία

 

Τα μαρκαρίσματα είναι στενά και επικίνδυνα με την υπερατλαντική διαιτησία να σφυρίζει αδιάφορα ως Γερμανός τουρίστας σε περίοδο κατοχής.. Μην ανησυχείτε.. Στον νιρβάνα σας.. Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας..



Το ίδιο διάστημα καταγράφηκε μείωση των εξαγωγών της Κίνας σε πολλές από τις μεγαλύτερες εμπορικές αγορές της και τον μήνα Σεπτέμβριο. Αυτό κατά πολλούς φανερώνει σαφή τάση επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου ονομαστικά στοιχεία.

Ειδικότερα, οι κινεζικές εξαγωγές στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 11,6% τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, υποχωρώντας ταχύτερα από την πτώση 3,8% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων.

Τα προϊόντα που πουλήθηκαν στη Γερμανία και στη Γαλλία, μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της Κίνας εντός της ΕΕ, μειώθηκαν κατά 5,6% και 7,6% αντιστοίχως, ενώ οι εξαγωγές στη Βρετανία μειώθηκαν 11,8% τον Σεπτέμβριο.

Σε αντίθεση με την εξασθένηση του εμπορίου με άλλες χώρες, οι εξαγωγές στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 21,2% τον Σεπτέμβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα διψήφια αύξηση. Το συνολικό εμπόριο με τη Ρωσία έχει αυξηθεί κατά 32,5% φέτος.

Στο μεταξύ, ο ρυθμός αύξησης του κινεζικού ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο ήταν 3,9%, που είναι πάνω από τις προβλέψεις για 3,3%, αλλά κάτω από τον επίσημο στόχο για ανάπτυξη στο 5,5% το 2022. Αυτό αποδόθηκε στις επιπτώσεις από τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τη στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων, με συνέπεια την πρόκληση αναστάτωσης στις παραγωγικές διαδικασίες και «εμφράγματα» στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: