Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ

 Αλλη μια ψηφίδα προστίθεται στον πολυδαίδαλο μηχανισμό υπηρεσιών παρακολούθησης που λειτουργούν στη χώρα που θα στοχεύει στην εσωτερική ασφάλεια..Όταν υψωθεί η λαϊκή θύελλα τότε θα μάθετε πως σας είναι άχρηστες οι υπηρεσίες αυτές.. Γιατί μπορεί ο δυνατός άνεμος να σβήνει τα κεριά, φουντώνει όμως τις φωτιές..

 


Συγκεκριμένα, χτες, εγκαινιάστηκε ο νέος Κόμβος Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Intelligence Fusion Cell - IFC), με τον οποίο «ενισχύονται οι δυνατότητες της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ σε όλο το εύρος της αποστολής της», όπως αναφέρεται από το Επιτελείο.

Στον χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κων. Φλώρος, εστίασε «στην συμβολή του νέου Κόμβου Πληροφοριών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων στην αναζήτηση, στην συλλογή, στην επεξεργασία και στην διανομή πληροφοριών καθώς και στην επιχειρησιακή εκμετάλλευσή τους».

Επισήμανε, εξάλλου, τη στελέχωση του Κόμβου Πληροφοριών με «εξειδικευμένο προσωπικό» τόσο από τις Ενοπλες Δυνάμεις όσο και από την ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό και την ΕΥΠ, «προσδίδοντας σε αυτόν όχι μόνο διακλαδικό αλλά και διυπηρεσιακό χαρακτήρα», όπως προσπάθησε να πλασάρει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας και ταυτόχρονα την παραπέρα στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, τόνισε ότι «η δυνατότητα ενσωμάτωσης του νέου Κόμβου στον συμμαχικό ιστό των Κόμβων Πληροφοριών Ειδικών Επιχειρήσεων θα ενισχύσει την συνέργεια και την διαλειτουργικότητα στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών και θα συμβάλει στην επαύξηση της επιχειρησιακής του ικανότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο ΝΑΤΟ», βάζοντας και αυτήν τη νέα δομή στην υπηρεσία του ευρωατλαντικού άξονα και των επικίνδυνων σχεδιασμών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: