Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΝΔ: ΨΑΧΝΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

 ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΙΣ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΕΙ..ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΙΑΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΔΑΓΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ




Σανίδα σωτηρίας στην ακροδεξιά Ελληνική Λύση του Βελόπουλου ψάχνουν στο μέγαρο Μαξίμου μετά την κατάρρευση του σεναρίου συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μπροστά στην αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Εξ ου και χθες, τόσο ο παλιός συνοδοιπόρος του Κυριάκου Βελόπουλου στον ΛΑΟΣ και σημερινός υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφηναν διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας. 

 Κάτι το οποίο ασφαλώς εκθέτει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη μετάλλαξη που έχει υποστεί το κόμμα της Ν.Δ. στα χρόνια της ηγεσίας του, όπου κυριαρχεί η ακροδεξιά στροφή και όπου όλη η τριπλέτα των άλλοτε πρωτοκλασάτων στελεχών του ακροδεξιού ΛΑΟΣ (Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλεύρης) έχει τοποθετηθεί, εκτός από τη θέση αντιπρόεδρου του κόμματος του Αδ. Γεωργιάδη, και σε τρία από τα πιο κρίσιμα υπουργεία της κυβέρνησης (Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Υγείας). 

Σε αυτό το πλαίσιο ο Μ. Βορίδης, αν και επανέλαβε (ΑΝΤ1) τη γνωστή κυβερνητική γραμμή περί διεκδίκησης της αυτοδυναμίας, στην ερώτηση αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελληνική Λύση, είπε ότι «εγώ δεν αποκλείω κανέναν» και πρόσθεσε πως εξαιρεί «τα κόμματα με τα οποία είναι ξεκάθαρο ότι μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος», αλλά στα οποία, όπως κατέστησε σαφές, δεν περιλαμβάνει το κόμμα Βελόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: