Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ

 Δίνουν έντρομοι στεγνά τον λακέ που ψηφίσατε για πρωθυπουργό!! Ράμμος: Η καταστροφή του αρχείου υποκλοπής του Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κοντολέντα!! Όχι ο αχρείος δεν έχει εισέτι παραιτηθεί και ούτε απαγχονίστηκε Εκπορνευμένη δημοκρατία από έναν τιποτένιο ελεεινό και μισάνθρωπο πρωθυπουργό..

 


Αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, ως προς τον τρόπο με τον οποίο η ΕΥΠ έχει χειριστεί την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Ράμμος είπε ότι η καταστροφή του αρχείου υποκλοπής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγινε την ίδια μέρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε την παρακολούθησή του και μάλιστα με εντολή του τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται να διάβασε στην Εξεταστική το πρακτικό της ΕΥΠ και να επικαλέσθηκε πρακτικά της ΕΥΠ τα οποία κατέθεσε λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης. 

Τότε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, φέρεται να υποστήριξε ότι τα έγγραφα δεν μπορούν να καταχωρηθούν γιατί δεν έχουν υπογραφή. Ακολούθησε ένταση στην Εξεταστική, αλλά τελικά δεν πέρασε αυτό που ζητούσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Συνεπώς, από τις 9 το πρωί της Τετάρτης όλοι οι βουλευτές θα έχουν πρόσβαση στα εν λόγω έγγραφα. 

Η πρώτη ημέρα της κατάθεσης του Χρήστου Ράμμου (θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης) έφερε στο φως στοιχεία που δείχνουν σαφή προσπάθεια συγκάλυψης της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κατέθεσε ότι ούτε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ ούτε η αρμόδια εισαγγελέας έδειξαν διάθεση συνεργασίας, ενώ απαντούσαν στα αιτήματα της Αρχής για έλεγχο με υπεκφυγές. 

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ άρχισε να καταθέτει μετά τον νυν διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο, αλλά επιβεβαίωσε πως δυνατότητα άρσης του απορρήτου για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενημερωθεί από την ΑΔΑΕ. 

Φέρεται να είπε πως όταν υπεβλήθη αίτημα πρόσβασης στον φάκελο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο διοικητής της ΕΥΠ του απάντησε ότι «δεν ξέρει αν υπάρχει» και πως το μόνο που ήταν σε γνώση του ήταν ένα έγγραφο του τέως διοικητή Παναγιώτη Κοντολέοντος και της εισαγγελέως, Βασιλικής Βλάχου, προς τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για πιστοποίηση αριθμού. 

Ο Χρήστος Ράμμος φέρεται να είπε ότι μετά την επιμονή της ΑΔΑΕ, που ζητούσε να μιλήσει με τους υποδιοικητές της ΕΥΠ, και έπειτα από νέο έλεγχο μετά δύο ή τρεις μέρες, δόθηκε από την ΕΥΠ μια έγγραφη δήλωση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, στην οποία αναφέρεται η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα. Αλλά ο νυν διοικητής της ΕΥΠ στη συνέχεια επικαλέστηκε το απόρρητο και το καθήκον εχεμύθειας για να μη δώσει άλλες απαντήσεις για την υπόθεση. 

 Σύμφωνα με τον Χρήστο Ράμμο, αυτό ήταν «υπεκφυγή» και «άρνηση συνεργασίας», ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι η ΕΥΠ δεν μπορεί να αντιτάσσει το απόρρητο στην ΑΔΑΕ, καθώς είναι η Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την αρμοδιότητα να την ελέγχει. 

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αναφέρθηκε και στην εισαγγελέα στην ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου. Φέρεται να κατέθεσε ότι «η κρίση της είναι ανέλεγκτη», πράγμα που ο ίδιος «θεωρεί λάθος» και ότι δεν μπορεί να δείξει στοιχεία. 

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ράμμο, «γενικά υπήρχε άρνηση συνεργασίας» τόσο από την εισαγγελέα Β. Βλάχου όσο και από την ίδια την ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι χρησιμοποιούσαν «υπεκφυγές» με σκοπό «να ξεγλιστρήσουν». 

Και φέρεται να τόνισε ότι πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, «μόνον στο μυαλό της Εισαγγελέως». Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται επίσης να τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια» και πως «το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: