Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«(...) Μόλις χθες, μια διεθνής αλυσίδα διανομής φαγητού, που το καλοκαίρι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα δημιουργήσει στην πατρίδα μας μέχρι 500 νέες θέσεις εργασίας! (...) 


 

Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι - ιδιαίτερα των ντελίβερι - έχουν έναν νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!».

 

 Αυτές τις φανφάρες ξεστόμιζε ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, τον Σεπτέμβρη του 2021, αναφερόμενος σε μια εταιρεία διανομής, που τότε ξεκινούσε να επενδύει στην ελληνική αγορά. Από τότε κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι και πριν από λίγες μέρες, στην απεργιακή κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, συμμετείχαν εργαζόμενοι και από τη συγκεκριμένη εταιρεία. 

Οπως κατήγγειλαν ορισμένοι, τα «νέα δικαιώματα» και οι «νέες δουλειές» που θα απολάμβαναν, είχαν ως κατάληξη όχι μόνο να μείνουν άνεργοι, αλλά να χάσουν και τα δεδουλευμένα τους, αφού η εταιρεία ανέστειλε τη λειτουργία της, στηριγμένη σε όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που προστατεύει τον «επενδυτή» αν δεν του «βγει» η δουλειά ή δεν βγάλει τα προσδοκώμενα κέρδη. 

Ετσι, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι σε μια «εταιρεία - φάντασμα», όπου δεν θεωρούνται ούτε «απολυμένοι», ενώ ψάχνουν με το «κιάλι» να βρουν κάποιον από τους εργοδότες για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Ζουν δηλαδή κι απ' την καλή κι απ' την ανάποδη τον «μύθο» τους και τους πραγματικούς ...«μυθοπλάστες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: