Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

 

Η παραίτηση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Χρύσας Ρουμελιώτη από την κάλυψη του ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας προκάλεσε αίσθηση. Πολύ περισσότερο, που στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο λεγόταν πως «μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;» Γινόταν, επίσης, αναφορά σε «επιφανείς» που «παρεμβαίνουν» και στην ανάγκη προάσπισης της αξιοπιστίας των δημοσιογράφων.

 


Η διοίκηση της ΕΡΤ απάντησε πως η Χρ. Ρουμελιώτη δεν παραιτήθηκε από την κρατική τηλεόραση, αλλά από το ρεπορτάζ της Προεδρίας, «όταν της γνωστοποιήθηκε πως στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ έχει διαπιστευτεί και δεύτερος πολιτικός συντάκτης». Εμφανίζει δε την εξέλιξη αυτή ως αναγκαία, λόγω αυξημένων αναγκών για το νέο ενημερωτικό κανάλι Ertnews. Οι κακές γλώσσες επιμένουν για πίεση άνωθεν για συγκεκριμένο ειδησεογραφικό πλαίσιο από το προεδρικό.

 

Το Predator πρωτοακούστηκε προ μηνών όταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης κατήγγειλε πως το τηλέφωνό του είναι παγιδευμένο με το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης. Μήνες μετά κι ενώ ανεξάρτητες δημοσιογραφικές έρευνες έχουν βγάλει στην επιφάνεια αρκετά στοιχεία, με την ίδια την Google να λέει πως το ελληνικό κράτος διαθέτει το λογισμικό, δεν προκαλεί καμία εντύπωση πως το επίσημο πόρισμα δεν βρήκε κάτι. Τίποτα. Τέλος; Μάλλον όχι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: