Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

 

Θα ήταν κωμωδία αν δεν ήταν τόσο τραγικά στημένο από τα δουλικά ΜΜΕ του καθεστώτος το σκηνικό.. Μέρες μήνες τώρα φλέγεται ο τόπος, εσχάτως αναστατώθηκε και ο καιρός από κοινού με τις βαρύτατες καταγγελίες (και από το Βρύξελλο)  για υποκλοπές συναδέλφων και πολιτικών κατά του λεχρίτη πρωθυπουργού, κι αυτός σφυρίζει αδιάφορα ως Γερμανός τουρίστας επί της δευτέρας κατοχής..Για να καταφεύγει ο οικ(ωλο)γικός Σκάει ξεφτίλες της περιβαντολλογικής προστασίας, διαφημίζοντας το ποιοι κληρωτοί μεταξύ των αθλίων επιλέχθηκαν για εφέτος, (όχι μαλάκες φέτος ως να επρόκειτο για το αρσενικό της φέτας), να δραπετεύσουν σκαρφαλώνοντας στου κύματος το φτερό.



Προφανώς οι μαλακίες και προκειμένου σαν τις γάτες να σκεπάσουν τα σκατά των αθλιοτήτων τους, δεν έχουν όριο. Μια εξ αυτών υπερέβη κάθε εσκαμμένο. Επρόκειτο καταμεσής της λειτουργίας του χαφιεδοπρεντέιτορ, περί της τροματικής αποκάλυψης των δαιμόνιων ρεπόρτερ του σταθμού από την ομάδα αλήθειας. Της επίσκεψης στο προεδρικό του ξυπόλητου Άραβα πρίγκιπα και της εμφάνισης Βουλέλη υπό την ίδια σκέπη με βερμούδα. Ανεξαρτήτως του γεγονότος πως το συγκεκριμένο οίκημα έχει ως τα σήμερα κατοικηθεί από την πλέμπα της μεγαλοαστικής τάξης -- τρανό παράδειγμα η τελευταία ένοικός του-- χαρακτήρισαν συλλήβην και τις δύο επισκέψεις ως ..εισβολή αριστερών απλύτων. Γιατί δεν κατάλαβαν ποτέ ότι άλλο είναι να είσαι άπλυτος στο σώμα -- όπως οι άστεγοι επί παραδείγματι-- κι άλλο άπλυτος στην ψυχή όπως αυτοί.

 Τυχαίο; Δεν νομίζω λεχρίτες. Πρόκειται για μιντιακή συνωμοσία που εκ της επανάληψης προκύπτει πως δεν πρόκειται περί απλής σύμπτωσης. Και μάλιστα σε μια περίοδο -- Αύγουστος-- όπου ο Ουμπέρτο Έκο έχει χαρακτηρίσει ως λειψυδρία ειδήσεων για να διαψευστεί. Οι Αύγουστοι ως Καίσαρες εξακολουθούν να αυτοκαθάρονται ως μολυσμένες θάλασσες που εναποθέτουν στις λαϊκές ακτές τα λύματά τους. Το θέμα και ανάθεμα είναι γιατί ο λαός λούζεται σε αυτά..

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: